Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kαναδάς: Ο τυφώνας Φιόνα ξηλώνει σπίτια, δέντρα κι έχει αφήσει 500.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Kαναδάς: Ο τυφώνας Φιόνα ξηλώνει σπίτια, δέντρα κι έχει αφήσει 500.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
«Ιστορικός» τυφώνας «πνίγει» τον Καναδά

Περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στον Καναδά, μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Φιόνα.
Η μετεωρολογική υπηρεσία πολλαπλασίασε τις προειδοποιήσεις της προς τους πολίτες για αυτήν την κακοκαιρία που χαρακτηρίζει «ιστορική» καθώς έχει ήδη σπείρει τον θάνατο και την καταστροφή στην Καραϊβική.
Η περιοχή που πλήττεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 24/9, είναι οι ανατολικές ακτές του Καναδά στον Ατλαντικό και μόνο στην επαρχία της Νέας Σκωτίας, η διαχειρίστρια εταιρεία Nova Scotia Power ανέφερε ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε 414.163 πελάτες της.
Ο τυφώνας αλλάζοντας κλίμακα σε πολύ ισχυρό μετατροπικό κυκλώνα, ξήλωσε στέγες, ξερίζωσε δέντρα κατέστρεψε γέφυρες και δίκτυα, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι ταχύτητας ως και 148 χλμ./ώρα συνοδεύτηκε από καταρρακτώδεις βροχές και τεράστια κύματα.
Το Καναδικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποίησε πριν από την άφιξή του ότι η Fiona μπορεί να αποδειχθεί «ένα ιστορικό, ακραίο γεγονός», με αναμενόμενες διακοπές ρεύματος και πλημμύρες.
«Θα είναι κακό.
Προτρέπουμε όλους να παραμείνουν ασφαλείς και να ακούσουν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να παραμείνουν εκεί για τις επόμενες 24 ώρες», δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Justin Trudeau.

Σπίτια επιπλέουν στον ωκεανό

Τα κύματα του ωκεανού σφυροκόπησαν την πόλη Channel-Port Aux Basques στη νότια ακτή της Νέας Γης, όπου ολόκληρες κατασκευές ξεβράστηκαν στη θάλασσα.
Ο δήμαρχος Μπράιαν Μπάτον είπε το Σάββατο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι οι άνθρωποι μεταφέρονταν σε ψηλά σημεία καθώς οι άνεμοι κατέρριψαν καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.
«Βλέπω σπίτια στον ωκεανό.
Βλέπω ερείπια να επιπλέουν παντού.  
Είναι πλήρης και απόλυτη καταστροφή.
Υπάρχει ένα διαμέρισμα που χάθηκε», είπε ο René J. Roy, κάτοικος του Channel-Port Aux Basques και αρχισυντάκτης του Wreckhouse Press, στο ΑΡ.
Ο Roy υπολογίζεται ότι οκτώ έως 12 σπίτια και κτίρια έχουν ξεβραστεί στη θάλασσα. «Είναι αρκετά τρομακτικό», είπε.
Στο πέρασμά του απο την Καραΐβική τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης