Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλός και Γερμανός παρατηρητής: Τα δημοψηφίσματα σε Donetsk και Zaporozhye ικανοποιούν το αίτημα των πολιτών για αυτοδιάθεση

Ιταλός και Γερμανός παρατηρητής:  Τα δημοψηφίσματα σε Donetsk και Zaporozhye ικανοποιούν το αίτημα των πολιτών για αυτοδιάθεση

Σε ήρεμο κλίμα εκφράζεται η βούληση των πολιτών σύμφωνα με δηλώσεις δυτικών παρατηρητών

Σχετικά Άρθρα

Τα δημοψηφίσματα στις ανεξάρτητες δημοκρατίες διεξάγονται σε ήρεμο κλίμα και αναδεικνύουν τη λαϊκή βούληση για αυτοδιάθεση σύμφωνα με δηλώσει Ευρωπαίων παρατηρητών,
Το δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) είναι ένα ιστορικό γεγονός που επιτρέπει στους ανθρώπους να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση, δήλωσε παρατηρητής από την Ιταλία σε ενημέρωση στο Donetsk το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Ιστορικό δημοψήφισμα

«Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω σε αυτό το ιστορικό δημοψήφισμα που έχει ικανοποιήσει το δικαίωμα του λαού στην αυτοδιάθεση.
Θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό το ιστορικό δημοψήφισμα που διεξάγετε σήμερα εδώ θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα, ας πούμε, για τη Σκωτία ή η Καταλονία που προσπάθησαν επανειλημμένα να καθορίσουν τη μοίρα τους, αλλά δυστυχώς, η Ευρώπη καταπνίγει τη βούλησή τους.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία χαιρέτισε αυτό το δημοψήφισμα εδώ και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό», δήλωσε ο Gianfranco Vistuto, αρχισυντάκτης του Russia News. .
Ο Ιταλός παρατηρητής τόνισε τη φιλική ατμόσφαιρα στα εκλογικά τμήματα, η οποία, όπως είπε, ήταν εντελώς αντίθετη με όσα ανέφεραν δυτικά μέσα ενημέρωσης.
«Μας λένε για τρόμο που συμβαίνει εδώ, αλλά μπορούμε να δούμε μια εντελώς αντίθετη εικόνα με τα μάτια μας», επισήμανε.
Ο Vistuto δήλωσε ότι θα επιθυμούσε οι Ιταλοί να είχαν παρόμοια ελευθερία έκφρασης.
In the DPR, LPR, Zaporozhye and Kherson, referendums on joining the Russian  Federation started
Καμία πίεση

Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα μεταξύ των κατοίκων της περιοχής Zaporozhye είναι εθελοντική και, σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης, δεν ασκείται καμία πίεση σε αυτούς, δήλωσε στο TASS Γερμανός παρατηρητής το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.
Η δυτική προπαγάνδα
«Φυσικά, μπορούμε να δούμε ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ο κόσμος αναγκάζεται να ψηφίσει εδώ και ότι η ψηφοφορία διεξάγεται σε τεταμένη ατμόσφαιρα, αλλά, βρίσκομαι εδώ, μπορώ να δω με τα μάτια μου ότι ο κόσμος ψηφίζει εθελοντικά. , και μπορούμε να δούμε τη διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο αναφέρονται τα πράγματα και του τι συμβαίνει στα ΜΜΕ», δήλωσε ο Stefan Schaller, διευθυντής στην Energie Waldeck-Frankenberg.
Ο Γερμανός παρατηρητής συζήτησε επίσης αυτό με τη δήμαρχο της Μελιτόπολης Galina Danilchenko, αφού είχε ψηφίσει νωρίτερα το Σάββατο.
Ενώ ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία, υπέρ της προσάρτησης στη  Ρωσία 80% με 90%, οι Ουκρανοί ετοιμάζουν αντεπίθεση στο Donetsk
«Είναι πολύ περίεργο να διαβάζεις δημοσιεύματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι ασκείται πίεση στους ψηφοφόρους εδώ, ενώ μπορεί κανείς να δει με τα μάτια του πόσο ήρεμα ήταν όλα εδώ», υπογράμμισε ο Schaller, όταν η δήμαρχος τον ρώτησε αν είχε σχόλια για το δημοψήφισμα.
Με τη σειρά της, η Danilchenko είπε ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να υπερβάλλουν τα πράγματα, ενώ ο κόσμος «είναι χαρούμενος για τις μέχρι τώρα εξελίξεις εδώ».
Το Lugansk και η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk καθώς και οι περιφέρειες Kherson και Zaporozhye ξεκίνησαν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 την ψηφοφορία για ενσωμάτωηση στη Ρωσία ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022.
donetsk - Twitter Search / Twitter
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης