Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βουτιά κάτω από τις 820 μονάδες με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βουτιά κάτω από τις 820 μονάδες με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η αγορά, ακολουθώντας από κοντά τις απώλειες των ξένων αγορών. Κάπως καλύτερα τα πήγαμε εμείς αλλά και πάλι η πτώση ήταν αξιόλογη. Από τα βαριά χαρτιά δεν είχαμε κάποιο που να τα πηγαίνει καλά σήμερα. Προβλημάτισε η πτώση σε ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤC, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ κ.α. Από την άλλη η ειδησεογραφία έκανε κάποια μικρά να ξεχωρίσουν.

JUMBO: Που να είχε βγάλει και χάλια νούμερα δηλαδή. Στα 14,03 ευρώ και στο -3,71% με όγκο 220 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Κλείσιμο κάτω από τα 11 ευρώ.

ΟΛΠ: Στα 14,70 ευρώ έχει διολισθήσει η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Περιμένουμε και τα αποτελέσματα της πρότασης εξαγοράς του ομολογιακού δανείου. Με απώλειες 2,21% στο κλείσιμο.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (απάντηση): Κοιτάζουμε τη μετοχή με βάση το διάγραμμα εδώ και καιρό. Δε μας δείχνει πως κάτι περιμένει η αγορά, γι΄ αυτό και το χθεσινό μας σχόλιο για την ΤΕΝΕΡΓ. Από την άλλη οι πληροφορίες του ΒΝ λένε πως συνεχίζεται ο οικονομικός έλεγχος στην ΤΕΝΕΡΓ. Το γράφημα της ΓΕΚ μας δείχνει πως έχει πάει πολλές φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πάνω από τα 10 ευρώ και ποτέ δεν μπόρεσε να μείνει. Γύριζε αμέσως χαμηλότερα. Από την άλλη το ίδιο γίνεται όταν πάει και κάτω από τα 9 ευρώ και μέχρι τα 8,5 ευρώ ή 8 ευρώ στη χειρότερη. Αμέσως αντιδρά ανοδικά. Δείτε και το σχετικό γράφημα. Στα 8,88 ευρώ και στο -1,33%.
 ΓΕΚ_ΤΕΡΝΑ.jpg
ΤΕΝΕΡΓ: Απώλειες 1,68% και στα 16,35 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό τα 16,10 ευρώ και όγκο 137 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Καλά τα αποτελέσματα αλλά τεράστιες και οι ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης. Στο εξάμηνο ανήλθε στα 226 εκατ. ευρώ αυξάνοντας τον καθαρό δανεισμό τα 449 εκατ. ευρώ από 264 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2021. Οι επενδύσεις ήταν στα 25 εκατ. ευρώ κοντά στα επίπεδα των προηγούμενων περιόδων. Πολύ καλύτερο το δεύτερο τρίμηνο σε πωλήσεις από το πρώτο. Πάνω από το μισό τζίρο έκαναν τα καλώδια. Το περιθώριο EBITDA υποχώρησε στο 7,8% από 9,8% πέρυσι. Καθυστερεί αλλά υπάρχει πίστη πως θα γίνει η επένδυση στις ΗΠΑ, ειπώθηκε πριν λίγο στην τηλεδιάσκεψη. Μικρές απώλειες 0,71% και κλείσιμο στα 2,80 ευρώ.

FOURLIS: Πιέσεις μεγάλες και εδώ. Πάει για χαμηλό 6 ετών και κάτι η μετοχή.

ANEK-ATTIKA: Κλείνει η διαφορά που υπάρχει. Μπορεί να μείνει και ένα μικρό μέρος, γιατί θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να πάρει ο μέτοχος της ΑΝΕΚ στα χέρια του μετοχές της ΑΤΤΙΚΑ. Επίσης νωρίτερα θα λάβουν οι μέτοχοι της ΑΤΤΙΚΑ και την επιστροφή των 0,05 ευρώ ανά μετοχή, οπότε μετράει και το ποσό αυτό. Πάλι όμως συνολικά το premium που έλαβαν οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ ήταν μεγάλο. Στο -4,33% η ΑΤΤΙΚΑ και στο +18,18% η ΑΝΕΚ.

ΒΥΤΕ: Μεγάλη η εντολή στο ταμπλό και μεγάλος ο όγκος. Θέμα χρόνου να μας χαιρετήσει και αυτή η εταιρεία. Διαμαντάκι ήταν και η στήλη της είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία μεταξύ των εταιρειών του κλάδου.

INTERTECH: Η CD Media απέκτησε το ποσοστό που είχε η Eurobank στην εταιρεία και το είχε αποκτήσει μέσω ενεχύρου από τον Δ.Κοντομηνά. Η CD Media είναι εξαιρετική εταιρεία και τη γνωρίζουμε εκτός από τα video games και από το γεγονός ότι έχει συμμετοχή η Centric (μικρή). Και ο όγκος αυξήθηκε στη μετοχή και η αποτίμηση. Μπορεί να έχει ενδιαφέρον η εισηγμένη λόγω του νέου μετόχου. Να πούμε πως είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος τώρα, με τον Κ.Αμοιρίδη να έχει 28,45% και την TRAL 5,04%. Με όγκο 32 χιλ. τεμάχια στο +15,25%.

PREMIA: Αν δεν τελειώσει ο πωλητής δε θα δει άσπρη μέρα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έχουν βαλθεί να διαλύσουν την αποτίμηση. Που να έβγαζε και ζημιές. Τότε βέβαια ίσως να πήγαινε και πάνω… Τι να σχολιάσουμε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης