Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Morgan: Aυξάνεται η σημασία του Tether στο σύμπαν των stablecoins

JP Morgan: Aυξάνεται η σημασία του Tether στο σύμπαν των stablecoins
Οι αναλυτές της JPMorgan πιστεύουν ότι η σημασία του αυξάνεται μετά τις αλλαγές που έρχονται στις 29 Σεπτεμβρίου από την Binance

«H απόφαση του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο Binance σταματήσει να υποστηρίζει stable coins (USDC, USDP και TUSD) θα μπορούσε να καταστήσει το Tether και το USDT του ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο του συστήματος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων» αναφέρει η JP Morgan.
«Αυτή η απόφαση θα αυξήσει τη σημασία του Tether στο σύμπαν των stablecoins, αφαιρώντας τον ανταγωνισμό από το USDC.
Η σημασία του Tether καθορίζεται όχι μόνο από το ποσοστό του στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, αλλά και από τη χρήση του, ιδιαίτερα στις συναλλαγές» ανέφερε σε έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Οι τραπεζικοί αναλυτές σημειώνουν ότι το Tether λειτουργεί σε έντεκα διαφορετικά blockchain έναντι οκτώ του USDC, ενώ ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών είναι πολύ υψηλότερος όχι μόνο σε σύγκριση με το USDC, αλλά ακόμη και με το Bitcoin και τον Ether (το εγγενές token του Ethereum).
To report της τράπεζας, ακόμη, αναφέρει ότι ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών του Tether είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από αυτόν του USDC, επομένως η απόφαση της Binance αναμφίβολα θα ωφελήσει το Tether.
Οι αναλυτές της JPMorgan πιστεύουν ότι η σημασία του αυξάνεται μετά τις αλλαγές που έρχονται στις 29 Σεπτεμβρίου.
Η τράπεζα σημειώνει ότι το BUSD θα γίνει πιο σημαντικό…
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance ανακοίνωσε ότι θα εκσυγχρονίσει τη λίστα με τα stablecoins χαμηλής ρευστότητας, μετατρέποντας αυτόματα τις καταθέσεις σε USDC, USDP και TUSD σε BinanceUSD (BUSD) για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη.
Υπενθυμίζεται πως η Binance ανακοίνωσε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου τα παραπάνω stablecoins θα μετατραπούν σε stablecoin BUSD σε αναλογία 1:1 εντός 24 ωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης