Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κύβος ερρίφθη - Η γερμανική κυβέρνηση σώζει και εξαγοράζει το 56% της Uniper έναντι 0,5 δισ.

Ο κύβος ερρίφθη - Η γερμανική κυβέρνηση σώζει και εξαγοράζει το 56% της Uniper έναντι 0,5 δισ.
Το γερμανικό κράτος πρόκειται να κατέχει συνολικά περίπου το 98,5% της Uniper
Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε στην εθνικοποίηση της εταιρείας κοινής ωφέλειας Uniper, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τη βιομηχανία ζωντανή στον απόηχο μιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.
Έχοντας ήδη αποδεχθεί τον Ιούλιο να διασώσει τον σημαντικό εισαγωγέα φυσικού αερίου με μια συμφωνία διάσωσης 15 δισ. ευρώ, το γερμανικό κράτος θα εξαγοράσει τώρα το μερίδιο του 56% της Φινλανδικής Fortum για 0,5 δισ. ευρώ.
Το γερμανικό κράτος πρόκειται να κατέχει περίπου το 98,5% της Uniper.
«Από τότε που συμφωνήθηκε το πακέτο σταθεροποίησης για την Uniper τον Ιούλιο, η κατάσταση της Uniper επιδεινώθηκε περαιτέρω γρήγορα και σημαντικά.
Ως εκ τούτου, έχουν συμφωνηθεί νέα μέτρα για την επίλυση της κατάστασης», ανακοίνωσε η Fortum.

Πλήρης η απεμπλοκή της Fortum

Η Fortum θα αποενοποιήσει την Uniper από το τρίτο τρίμηνο του 2022, δήλωσε η εταιρεία, ενώ το δάνειο των 4 δισ. ευρώ της Fortum προς την Uniper θα αποπληρωθεί και η φινλανδική εταιρεία θα απαλλαγεί από την εγγύηση της μητρικής εταιρείας.
«Υπό τις τρέχουσες συνθήκες στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας και αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης της Uniper, η αποεπένδυση της Uniper είναι το σωστό βήμα, όχι μόνο για τη Uniper αλλά και για τη Fortum», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fortum, Markus Rauramo.
«Ο ρόλος του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχει αλλάξει θεμελιωδώς από τότε που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, όπως και η προοπτική για ένα χαρτοφυλάκιο βαρέως αερίου.
Ως αποτέλεσμα, το πλάνο για έναν ολοκληρωμένο όμιλο δεν είναι πλέον βιώσιμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης