Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλύτερα από τις ξένες αγορές, αλλά δεν ικανοποιεί

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλύτερα από τις ξένες αγορές, αλλά δεν ικανοποιεί
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν νομίζουμε πως υπάρχουν συμμετέχοντες σε αυτήν την αγορά που σήμερα να έμειναν ικανοποιημένοι. Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε ευχαριστημένοι επειδή ανοίγει στις 10:30 και κλείνει στις 17:20. Θέλουμε και λίγη δράση. Θέλουμε επενδυτές, θέλουμε τζίρο, θέλουμε να βλέπουμε συνεδρίαση. Επειδή δεν πέφτει και κινείται κάπως καλύτερα από τις ξένες αγορές, συγγνώμη αλλά δε μας φτάνει.

Η εικόνα είναι εγκατάλειψης και απαξίωσης. Οι τζίροι είναι για τα πανηγύρια και δεν βοηθούν φυσικά ώστε να έχουμε πάνω από 10-20 μετοχές που να κάνουν κάτι. Οι εξελίξεις στη Ρωσία σίγουρα δημιουργούν περισσότερες ανησυχίες για την πορεία του πολέμου και αποτυπώνονται και στο εκεί χρηματιστήριο. Έμεινε πάνω από τις 830 μονάδες με 42 εκατ. ευρώ τζίρο και οριακή άνοδο 0,06% την ώρα που οι ξένες αγορές έχαναν πάνω από 1%.

JUMBO: Απλά έκανε μία ανοδική κίνηση αλλά νομίζουμε πως βρήκε και πρόθυμους πωλητές. Για τέτοιο μέρισμα και τέτοια αποτελέσματα η κίνηση δεν είναι αυτή που πρέπει. Στο +2,96% και στα 14,60 ευρώ με όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο τραπεζικός δείκτης έβαλε πλάτη σήμερα και είχε άνοδο 1,59%. Η Eurobank στο +2,39%, η Alpha Bank στο +1,46% και η Εθνική στο +1,38%. Η Πειραιώς με οριακή άνοδο.

ΟΠΑΠ: Βοήθησε και αυτή σήμερα. Στα 13,19 ευρώ και στο +1,23%.

MOTOR OIL: Δεν είναι και μικρό το πλήγμα από την πρόθεση της Ε.Ε. να φορολογήσει τα υπερκέρδη. Στα 15,72 ευρώ γύρισε η μετοχή. Με απώλειες 1,63% σήμερα.

EPSILON NET: Δυνατό το growth στο εξάμηνο και βελτιώνει κάπως τους δείκτες στη μετοχή που με βάση αυτούς που κοιτάει η στήλη θα λέγαμε πως ήταν υψηλοί.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Υπερβολική και πάλι σημειώνουμε η πτώση καθώς είμαστε νομίζουμε στα ταμειακά διαθέσιμα. Αύριο όσοι είχαν δικαίωμα στο μέρισμα θα δουν το ποσό στους λογαριασμούς τους. Στα 7,36 ευρώ και στο -3,92%.

SPACE HELLAS: Αντίδραση από τη μετοχή που λόγω των ταυτοτήτων έχασε σημαντικό έδαφος. Στα 7,26 ευρώ και στο +4,91% αλλά με όγκο κάτω από 560 τεμάχια.

FLEXOPACK: Έχουμε αρχίσει να ικανοποιούμαστε βλέποντας όγκο στη μετοχή πάνω από 4 χιλ. τεμάχια. Στα 6,95 ευρώ και στο +5,30%.

REVOIL: Μάλλον η κίνηση έχει να κάνει με την επικείμενη δημοσίευση αποτελεσμάτων. Όχι ότι με τα περσινά είναι ακριβή, αλλά μάλλον θα γίνει η δημοσίευση και θα υπενθυμίσει και πάλι το πόσο ελκυστικά αποτιμημένη είναι. Με όγκο 38 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 3,07%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Ξαφνική αφύπνιση των αγοραστών και οδήγησαν τη μετοχή υψηλότερα με καλό όγκο. Λέτε να δούμε καμία κίνηση τώρα που αναμένονται και έργα στην Κρήτη;

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Εμφανίστηκε πάλι ο αγοραστής και σάρωσε όλη την προσφορά.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έγινε σήμερα η συζήτηση για το διαχειριστικό έλεγχο που είχε ζητήσει ο Λουκάς Σπεντζάρης, αλλά η απόφαση του δικαστηρίου θα βγει σε ένα-δυο μήνες. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών ζήτησαν να μιλήσουν οι βασικοί μέτοχοι αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε και θα βγάλει απόφαση από τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Η Μπήτρος αφυπνίστηκε σήμερα και φυσικά το ενδιαφέρον είναι στην αναδιάρθρωση των δανείων. Περιμένουμε μήπως στη λογιστική εξαμήνου πει κάτι. Η Εβροφάρμα στο +8% με μικρό όγκο και η ΑΝΕΚ στο +7,81% με καλό όγκο και με νέες πληροφορίες για κλείσιμο του deal με την Attica Group. Πάνω και η Προοδευτική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης