Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γύρισαν σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο με το βλέμμα στη Fed - Ο DAX στο -0,8%

Γύρισαν σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο με το βλέμμα στη Fed - Ο DAX στο -0,8%
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης
Σχετικά Άρθρα
Σε αρνητικά πρόσημα γύρισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για τη νέα αύξηση των επιτοκίων, καθώς ξεκινά σήμερα η συνεδρίασης της αρμόδιας νομισματικής επιτροπής (FOMC).
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ωστόσο δεν αποκλείεται και μία πιο επιθετική αύξηση, της τάξης των 100 μ.β.
Αυτή την εβδομάδα αναμένονται επίσης οι αποφάσεις των Bank of England, Swiss National Bank και Norges Bank.
Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας (Riksbank) προχώρησε σε αύξηση - έκπληξη των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης, στο 1,75%.
Η Κίνα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού αναφοράς, όπως αναμενόταν.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,8% στις 12.702 μονάδες. 
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,1% στις 7.228 μονάδες. 
Στις 6.013 μονάδες με απώλειες 0,8% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,8% στις 21.970 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 0,9% στις 7.922 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 0,3%.
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να ενισχύεται 0,3% στα 85,67 δολ. το βαρέλι και το brent στα 92,48 δολ. το βαρέλι με κέρδη 0,5%. 
Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη επέστρεψε σε οριακά ανοδική πορεία, με το συμβόλαιο παράδοσης του ολλανδικού TTF στο +1% στα 184 ευρώ.
Στο ταμπλό, άνοδο 1,4% σημειώνει στο Μιλάνο η μετοχή της Unicredit, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, Andrea Orcel, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι εξετάζει εξαγορές στη Γερμανία στο πλαίσιο των σχεδίων της να εξελιχθεί σε μια πλήρως ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή τράπεζα.

Γερμανία: Άλμα - ρεκόρ 45,8% στις τιμές παραγωγού τον Αύγουστο 2022

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, άνοδο με τον ισχυρότερο ρυθμό στην ιστορία της καταγραφής των στοιχείων, σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Αύγουστο 2022, τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση, με την εκτίναξη των τιμών ενέργειας να συνεχίζει να λειτουργεί ως κύριος μοχλός, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.
Οι τιμές παραγωγού βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 45,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 7,9%, πρόσθεσε η Destatis.
Οι τιμές της ενέργειας ήταν κατά μέσο όρο υπερδιπλάσιες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αυξημένες κατά 139%, και 20,4% υψηλότερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε η υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης