Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Αυξάνει σημαντικά το κόστος των ταχυφορτιστών της σε όλη την Ευρώπη

Tesla: Αυξάνει σημαντικά το κόστος των ταχυφορτιστών της σε όλη την Ευρώπη
Το Supercharging, το οποίο αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό ποσοστό της συνολικής φόρτισης των περισσότερων οδηγών EV, καθώς το μεγαλύτερο μέρος συμβαίνει γενικά κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι.
Σχετικά Άρθρα
Η Tesla αυξάνει σημαντικά τις τιμές των Supercharging σημείων της σε όλη την Ευρώπη εν μέσω της ενεργειακής κρίσης στην ήπειρο.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων παραμένει ότι το κόστος λειτουργίας τους είναι πολύ χαμηλότερο από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, χάρη στο ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι γενικά πολύ φθηνότερη από το φυσικό αέριο.
Ωστόσο, το κόστος τόσο του φυσικού αερίου όσο και της ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευθεί στα ύψη τον τελευταίο χρόνο, ειδικά στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των περιορισμών στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Κάποτε ήταν δύσκολο να πληρώσεις περισσότερα από 5 ή 10 δολάρια για μια πλήρη φόρτιση σε έναν υπερσυμπιεστή φόρτισης Tesla.
Μετά από αρκετές αυξήσεις τιμών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, τώρα πολλοί υπερσυμπιεστές φόρτισης χρεώνουν 0,50 δολάρια ανά kWh, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κόστος 30 δολαρίων για τη φόρτιση 60 kWh.

Το email της Tesla

Η Tesla έστειλε ένα email στους ιδιοκτήτες στην Ευρώπη για να τους προειδοποιήσει για μια άλλη μεγαλύτερη αύξηση της τιμής στο δίκτυο Supercharger:
Στο email, η Tesla έγραψε:
«Λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, προσαρμόζουμε τις τιμές Supercharging σε όλη την Ευρώπη.»
Οι τιμές ποικίλλουν ανά σταθμό, αλλά ένας γρήγορος έλεγχος έδειξε ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 0,12 € ανά kWh, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό.
Δεν υπάρχουν πλέον πολλοί σταθμοί στην Ευρώπη όπου οι τιμές υπερφόρτισης θα είναι φθηνότερες από 0,60 € ανά kWh μετά από αυτήν την τελευταία αύξηση της τιμής.
Ως επί το πλείστον, αυτές οι τιμές εξακολουθούν να είναι φθηνότερες από το φυσικό αέριο, το οποίο έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά σε τιμή τον τελευταίο χρόνο.
Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να επισημανθεί ότι αυτές οι τιμές αφορούν μόνο το Supercharging, το οποίο αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό ποσοστό της συνολικής φόρτισης των περισσότερων οδηγών EV, καθώς το μεγαλύτερο μέρος συμβαίνει γενικά κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι.
Συνολικά, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν επίσης αυξηθεί, αλλά είναι πιο διαχειρίσιμες από τις τιμές Supercharger, οι οποίες επηρεάζονται επίσης από τις χρεώσεις ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης