Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα θα φέρει η κυβέρνηση Biden - Αποτελούν απειλή για τα οικονομικά του μέσου Αμερικανού

ΗΠΑ: Ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα θα φέρει η κυβέρνηση Biden - Αποτελούν απειλή για τα οικονομικά του μέσου Αμερικανού
Η κατάρρευση κρυπτονομισμάτων όπως το Terra, το Celsius και το Voyager έχει πλήξει οικονομικά πολλούς επενδυτές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση Biden παρουσίασε μια σειρά εκθέσεων με συστάσεις πολιτικής για τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τα οποία είναι γνωστά ως κρυπτονομίσματα ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στις αγορές κρυπτονομισμάτων και τον αντίκτυπό τους στην οικονομική κατάσταση του μέσου Αμερικανού.
Η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές κρυπτονομισμάτων δείχνει «πως χωρίς την κατάλληλη εποπτεία, τα κρυπτονομίσματα κινδυνεύουν να αποτελέσουν πλήγμα για οικονομική σταθερότητα του μέσου Αμερικανού και για την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Brian Deese, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, στη σχετική συνέντευξη Τύπου.
Η κυβέρνηση Biden «πιστεύει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται συνετή ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, εάν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πρόκειται να παίξουν τον ρόλο που πιστεύουμε ότι μπορούν, με την προώθηση της καινοτομίας και τη στήριξη της οικονομικής και τεχνολογικής μας ανταγωνιστικότητάς», πρόσθεσε.

Στόχος η προστασία των καταναλωτών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Το σχετικό υλικό περιλαμβάνει πολλές εκθέσεις που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ, με εκτελεστικό διάταγμα που είχε εκδώσει ο πρόεδρος Biden τον Μάρτιο.
Οι εκθέσεις καλύπτουν θέματα που ξεκινούν από την προστασία των καταναλωτών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και φτάνουν έως τις επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων στην εθνική ασφάλεια, ενώ διατυπώνουν μια σειρά συστάσεις οι οποίες να δώσουν κατεύθυνση στην πολιτική της κυβέρνησης Biden για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον.
Μια έκθεση συστήνει οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές και οι αρχές επιβολής του νόμου  «να επιδιώξουν την προσεκτική παρακολούθηση του τομέα των κρυπτονομισμάτων» και «να συνεχίσουν επιθετικά τις έρευνες ... με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των καταναλωτών, των επενδυτών και της αγοράς».
Οι συστάσεις αυτές φαίνεται να υποστηρίζουν την ολοένα και πιο επιθετική στάση που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Gary Gensler, έναντι της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων.
Σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, ο Gensler υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ λειτουργούν επί του παρόντος κατά παράβαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί χρεογράφων και αποτελούν απειλή για την οικονομική ευρωστία του μέσου επενδυτή, επειδή δεν τηρούν τους κανόνες γνωστοποίησης.

Προηγήθηκαν μήνες σοβαρής πίεσης στις αγορές κρυπτνομισμάτων και κάποιες χρεοκοπίες

Στους μήνες που μεσολάβησαν μεταξύ του εκτελεστικού διατάγματος του Biden και της δημοσίευσης των εκθέσεων σήμερα 16/9, οι αγορές κρυπτονομισμάτων γνώρισαν σημαντική πίεση, με τις τιμές του bitcoin, του ehter και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να πέφτουν κατακόρυφα και πολλά κρυπτονομίσματα κατέληξαν σε πτώχευση.
Η κατάρρευση κρυπτονομισμάτων όπως το Terra, το Celsius και το Voyager έχει πλήξει οικονομικά πολλούς επενδυτές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο που επένδυσαν μεγάλα ποσά πριν δουν τα tokens τους να καταρρέουν ή το πάγωμα των λογαριασμών τους.
Η κυβέρνηση Biden εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για το ενδεχόμενο τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να διευκολύνουν παράνομες χρηματοδοτήσεις, όπως το ξέπλυμα χρήματος, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και άλλα εγκλήματα, και πρότεινε να αξιολογήσει ο πρόεδρος αν πρέπει να συστήσει στο Κογκρέσο να ενημερώσει την υπάρχουσα νομοθεσία π.χ. περί περί τραπεζικού απορρήτου με στόχο την καταπολέμηση του χρηματοπιστωτικού εγκλήματος, με τρόπο που θα συμπεριλαμβάνει την καινοτομία των κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης