Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, μετά την προειδοποίηση της FedEx - Ο S&P 500 στο -0,92%, ο Nasdaq -1,21%

Πτώση στη Wall, μετά την προειδοποίηση της FedEx - Ο S&P 500 στο -0,92%, ο Nasdaq -1,21%
Πτωτικά κινούνται σήμερα 16/9 στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς η υψηλή αβεβαιότητα παραμένει, με τον πληθωρισμό να καλπάζει παγκοσμίως, εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων από τις κεντρικές τράπεζες και της ανησυχίας για παγκόσμια ύφεση.
Σχετικά Άρθρα
Με αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύεται σήμερα Παρασκευή 16/9 η Wall Street, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια ακόμη σημαντική αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve (21/9) στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, η οποία είναι πιθανό να συμπιέσει περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και κύριο μοχλό ανάπτυξης.
Την ίδια στιγμή, η Wall Street οδεύει προς μια εβδομάδα ισχυρών απωλειών, μετά και από την προειδοποίηση για τα κέρδη της FedEx αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία.
Οι μετοχές της FedEx υποχώρησαν 21% αφού η εταιρεία αποστολών ανέφερε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια μείωση της ζήτησης για αποστολές, καθώς η παγκόσμια οικονομία «επιδεινώθηκε σημαντικά».
3_197.jpg
Οι μετοχές των μεταφορών θεωρούνται συνήθως ως κορυφαίος οικονομικός δείκτης, επομένως η ανακοίνωση της FedEx θα μπορούσε να συμβάλει σε ευρύτερες μειώσεις στους βασικούς δείκτες.

Ο παγκόσμιος κολοσσός στον τομέα των μεταφορών ανακοίνωσε ότι αναμένει περαιτέρω επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών και έσοδα 23,5 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο, με τα κέρδη στα 2,65 δολάρια ανά μετοχή.
Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 24,9 δισ. δολάρια και κέρδη 5,39 δολάρια ανά μετοχή.

Στο ταμπλό

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο -1,05%, στις 30.635 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στο -1,34%, στις 3.849 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο -1,64%, στις 11.363 μονάδες
19.10.PNG
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,99 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 3,47%.

Σε υψηλό 5 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2022

Σε υψηλό μηνών διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ που καταγράφει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατά τον Σεπτέμβριο 2022, μένοντας ωστόσο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και διατηρώντας τις ανησυχίες για το κατά πόσο οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία «ροκανίζουν» τις δαπάνες των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 59,5 μονάδες έναντι 58,2 μονάδων τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.
2_241.jpg

Οι 59,5 μονάδες είναι το υψηλότερο σημείου του δείκτη για τους τελευταίους 5 μήνες.

  • Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 59,8 μονάδες έναντι 58,6 μονάδων τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 59,4 μονάδες.
  • Ο δείκτης προσδοκιών ενισχύθηκε στις 59,9 μονάδες από τις 58 μονάδες του Αυγούστου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 59 μονάδες.
  • Ο δείκτης που μέτρα τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο ανήλθε στο 4,6% έναντι 4,8% τον Αύγουστο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.
  • Ο δείκτης που μέτρα τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα επόμενα 5 χρόνια διαμορφώθηκε στο 2,8% από το 2,9% του Αυγούστου.
1_175.jpg

Buffett: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα επιμείνει, πως να κινηθούν οι επενδυτές


Οι αγορές στις ΗΠΑ πλέον τοποθετούνται στο σενάριο του επίμονου πληθωρισμού, με τη Federal Reserve να τρέχει να αυξήσει τα επιτόκια με την προσδοκία να τον μειώσεις.
Η δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων του πληθωρισμού έχει επίσης επιβεβαιώσει τις πεποιθήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφασίσει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα.
Άλλά, συνολικά, οι αυξανόμενες τιμές και τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν τις πιθανότητες σοβαρής ύφεσης στο εγγύς μέλλον.
Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι επενδυτές, τώρα, για να προστατευτούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Ίσως η πιο εύκολη αμυντική στάση που πρέπει να τηρήσει κανείς είναι η μετάβαση σε μετοχές μερισμάτων «αντί ύφεσης».
Ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett είναι επί μακρόν υποστηρικτής αυτής της στρατηγικής.

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα 16/9 οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς η υψηλή αβεβαιότητα παραμένει, με τον πληθωρισμό να καλπάζει παγκοσμίως, εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων από τις κεντρικές τράπεζες και της ανησυχίας για παγκόσμια ύφεση.
Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια ακόμη σημαντική αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve (21/9) στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, η οποία είναι πιθανό να συμπιέσει περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και κύριο μοχλό ανάπτυξης.
Η προσοχή στην Ευρώπη θα στραφεί στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης για τον Αύγουστο, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και κατά 9,1% σε ετήσια.
Η ΕΚΤ αύξησε τα βασικά της επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, και σηματοδότησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες αυξήσεις, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την άνοδο των τιμών.
Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF στο -12,7% στα 187 ευρώ.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με το brent στο +0,75% στο 91,60 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο +0,40% στα 85,40 δολ.το βαρέλι.

Ειδικότερα:

Ο δείκτης DAX στη Γερμανία στο -1,66% στις 12.741 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο -1,31% στις 6.077 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο -1,14%, στις 22.110 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο -0,32% στις 7.236 μονάδες
ευρωπη_κλείσμο.PNG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης