Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής μετέφερε ρωσικό άνθρακα στην Τουρκία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις

Bloomberg: Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής μετέφερε ρωσικό άνθρακα στην Τουρκία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις
Ούτε η Κομισιόν ούτε οι ελληνικές αρχές θέλησαν να σχολιάσουν το ενδεχόμενο παραβίασης των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας από το ελληνικό πλοίο
Σχετικά Άρθρα
Πλοίo που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή μετέφερε λιγνίτη από λιμάνι της Ρωσίας στα τέλη του περασμένου μήνα, μετά την έναρξη ισχύος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ρωσικό λιγνίτη, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Το πλοίο, με το όνομα Stavros, ολοκλήρωσε τη φόρτωση 53.000 τόνων λιγνίτη από το Taman Bulk Cargo Terminal της Ρωσίας στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία από τις εταιρείες ανάλυσης Kpler και Logistic OS και έφτασε σε λιμάνι κοντά στην πόλη Iskenderun στην Τουρκία στις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων του Bloomberg.
Το Stavros ελέγχεται από την Eastern Mediterranean Maritime του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου.
Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το φορτίο του πλοίου, αλλά είπε ότι δεν θα ήταν δυνατό να υπάρξει παραβίαση των κυρώσεων καθώς ο προορισμός του δεν ήταν στην ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όμως, έχει δηλώσει ότι οι κυρώσεις ισχύουν για αποστολές λιγνίτη που προέρχονται από τη Ρωσία ανεξάρτητα από τον προορισμό τους.
Η απαγόρευση σχετικά με τον λιγνίτη αναφέρεται τόσο στην «αγορά» όσο και στη «μεταφορά», ανεξάρτητα από τον τελικό προορισμό, κατά την Κομισιόν.
Οι κυρώσεις επεκτείνονται επίσης στη χρηματοδότηση και την ασφάλιση από εταιρείες της ΕΕ, ανεξάρτητα από την προέλευση της εταιρείας που παραλαμβάνει το φορτίο.
Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι η επιβολή των κυρώσεων είναι υπόθεση των εθνικών αρχών.
Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης είπε επίσης ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει, αναφέρει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης