Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κτίζει συμμαχίες η Ρωσία - Putin: Παραπλήσιες ή ίδιες οι θέσεις μας με το Ιράν σε πολλά διεθνή θέματα

Κτίζει συμμαχίες η Ρωσία - Putin: Παραπλήσιες ή ίδιες οι θέσεις μας με το Ιράν σε πολλά διεθνή θέματα
Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει το Ιράν μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Την πρόθεση της Ρωσίας να δημιουργήσει ένα διεθνές «μέτωπο» κατά της κυριαρχίας των ΗΠΑ και ευρύτερα της Δύσης επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη 15/9 ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ιράν Ebrahim Raisi στο περιθώριο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), υποστήριξε πως Ρωσία και Ιράν έχουν παραπλήσιες ή ακόμα και ίδιες θέσεις σε πολλά διεθνή θέματα.
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως θα κάνει ότι μπορεί, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό το Ιράν να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), επισημαίνοντας πως όλα τα μέρη του Οργανισμού συμφωνούν και ότι απλά αυτό που μένει να γίνει, είναι μια τυπική διαδικασία.
«Σε διμερές επίπεδο η συνεργασία μας αναπτύσσεται θετικά.
Κάνουμε τα πάντα ώστε το Ιράν να γίνει πλήρες μέλος του SCO.
Οι θέσεις μας είναι παραπλήσιες ή ίδιες σε πολλά θέματα» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε και την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών.

Ρώσοι επιχειρηματίες στην Τεχεράνη

Ο Putin υποστήριξε ότι 80 μεγάλες εταιρείες θα επισκεφθούν το Ιράν την επόμενη εβδομάδα.
«Την επόμενη εβδομάδα στέλνουμε μια ρωσική αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί τους επιχειρηματικούς κύκλους σε εσάς.
Συνολικά περίπου 80 ρωσικές εταιρείες θα συμμετάσχουν σε αυτή» υποστήριξε ο Putin.
Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης δημιουργήθηκε το 2001 ως ένα εργαλείο πολιτικής, οικονομικής συνεργασίας και συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, ανταγωνιστικό προς τους δυτικούς οργανισμούς.
Σε αυτόν συμμετέχουν η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας (Καζακστάν, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν),.
Δεν πρόκειται για μια στρατιωτική συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ, ή έναν οργανισμό ενσωμάτωσης όπως η ΕΕ, αλλά τα μέλη του εργάζονται από κοινού για να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και για να προωθήσουν το εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης