Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εσωκομματικό «άδειασμα» στον Κ. Μητσοτάκη από πρωτοκλασάτους βουλευτές για τις υποκλοπές και το απόρρητο

Εσωκομματικό «άδειασμα» στον Κ. Μητσοτάκη από πρωτοκλασάτους βουλευτές για τις υποκλοπές και το απόρρητο
Kάποιοι βουλευτές λειτουργούν με πατριωτική συνείδηση και όχι με κομματική
Σχετικά Άρθρα

Mετά το σφυροκόπημα του Νίκου Ανδρουλάκη και ευρωβουλευτών κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήρθαν και τα εσωκομματικά πυρά σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ξαναχτύπησε η Ολγα

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τη βουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. «Το απόρρητο, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε τους θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε», δήλωσε σε συνέντευξή της.

Δεύτερο χτύπημα από Κουμουτσάκο

Το δεύτερο χτύπημα καταγράφηκε από τον Γιώργο Κουμουτσάκο από το βήμα της Βουλής. Ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη για σεβασμό των δύο πολύτιμων αγαθών: Πρώτον, είπε, «της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και δεύτερον, του ύψιστου καθήκοντος της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας». «Όλα αυτά θεμελιώνονται σε μια απαράβατη αρχή. Ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα στη δημοκρατία δεν νοούνται», υπονοώντας ότι δεν γίνεται να έχουμε άβατο και ομερτά και να μην ξέρουμε τους λόγους παρακολούθησης…  Ένα άλλο μήνυμα προς το Μαξίμου...

Παρεμβάσεις από μεγαλοστελέχη

Οι δύο νέες παρεμβάσεις έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες επικρίσεις «γαλάζιων» στελεχών (Θ. Ρουσόπουλος, Ν. Κακλαμάνης, Κ. Τζαβάρας, Π. Παυλόπουλος) για το θέμα. Ο πρώτος ζήτησε να γίνει έρευνα από ανεξάρτητο αρεοπαγίτη δικαστή για να μάθουμε γιατί εγιναν οι υποκλοπές στο κινητό του Ν.Ανδρουλάκη. Ο Κ. Τζαβάρας είπε ότι ουσιαστικό το απόρρητο δεν είναι θέσφατο σε μία εξεταστική επιτροπή. Ο Π.Παυλόπουλος, πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για πολιτική ευθύνη Μητσοτάκη.

Ο Καραμανλής το κορυφαίο άδειασμα

Το κορυφαίο άδειασμα, όμως, ήταν από την ηχηρή διαφοροποίηση του Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός, πριν από μερικές ημέρες, σε ομιλία του υπογράμμισε ότι «η επίκληση του απορρήτου σε τετοιες περιπτώσεις, υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης» του δημόσιου βίου. «Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Όλα στο φως!», τόνισε, ζητώντας «να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν».

Οι βουλευτές θέλουν την αλήθεια και την κάθαρση

Όλα αυτά συντείνουν στο γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές λειτουργούν με πατριωτική συνείδηση και όχι με κομματική. Κάποιοι βουλευτές θέλουν να ακουστεί η αλήθεια και όχι να κουκουλωθεί το θέμα. Κάποιοι βουλευτές θεωρούν ότι ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να «καθαρίσει» το όνομά του που μπλέχτηκε μέσω του ανηψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη στην υπόθεση των υποκλοπών. Γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ, ανεξαρτήτως εξέλιξης. Υπάρχουν σκιές στην προεδρία Μητσοτάκη στο κόμμα και έχουν καταχωρηθεί στην ιστορία πλέον…

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης