Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden για ουκρανική αντεπίθεση: Σημαντική πρόοδος αλλά… - Δεν ανησυχώ για τον πληθωρισμό

Biden για ουκρανική αντεπίθεση: Σημαντική πρόοδος αλλά… - Δεν ανησυχώ για τον πληθωρισμό
Το χρηματιστήριο δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη συνολική κατάσταση της οικονομίας είπε ο Biden
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δείχνει μια σημαντική πρόοδο στο πολεμικό μέτωπο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστά μια καμπή στην εξέλιξη των συγκρούσεων διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος και αυτός επιχείρησε να «προσγειώσει» εν μέρει τον ενθουσιασμό των Ουκρανών μετά την ανακατάληψη εδαφών από το ρωσικό στρατό.
Ερωτηθείς για το εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φθάσει σε σημείο καμπής, ο Biden είπε ότι το ερώτημα είναι αναπάντητο.
«Είναι δύσκολο να το πούμε.
Σαφέστατα, οι Ουκρανοί έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.
Αλλά νομίζω ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν ανησυχώ για τον πληθωρισμό

Ο Biden αναφέρθηκε και στην εκτίναξη του πληθωρισμού αλλά και στη μεγάλη πτώση της Wall Street, η οποία κατέγραψε χθες 13/9 την χειρότερη συνεδρίαση της από τον Ιούνιο του 2020 (ο Dow Jones υποχώρησε -3,94%, στις 31.104 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση -5,16%, στις 11.633 μονάδες ).
Ο Biden υποστήριξε ότι το χρηματιστήριο δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη συνολική κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού, υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων παρά το γεγονός ότι η υποχώρηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) τον Αύγουστο ήταν μικρότερη από ό,τι περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης