Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Συνεργασία με Ρωσία για μια πιο δίκαιη και λογική παγκόσμια τάξη

Κίνα: Συνεργασία με Ρωσία για μια πιο δίκαιη και λογική παγκόσμια τάξη
Οι πρόεδροι Putin και Xi Jinping θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα στο Ουζμπεκιστάν
Σχετικά Άρθρα
Την επιθυμία της Κίνας να συνεργεί από κοινού με τη Ρωσία για τη διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης και λογικής παγκόσμιας τάξης εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Yang Jiechi, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν στα τέλη της εβδομάδας στο Ουζμπεκιστάν οι πρόεδροι της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Κίνας, Xi Jinping.
«Η κινεζική πλευρά είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη ρωσική πλευρά για τη συνεχή εφαρμογή στρατηγικής συνεργασίας υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών, τη διασφάλιση των κοινών συμφερόντων και την προώθηση της ανάπτυξης της διεθνούς τάξης σε μια πιο δίκαιη και λογική κατεύθυνση» ανέφερε ο Jiechi απευθυνόμενος στο Ρώσο πρέσβη Andrey Denisov κατά τη διάρκεια συνάντησης του στο Πεκίνο.
Όπως είπε ο Jiechi, χάρη στις κατευθύνσεις των Xi Jinpign και Vladimir Putin, η σχέση μεταξύ των δύο κρατών ήταν πάντα στο σωστό δρόμο ενώ η μια στηρίζει την άλλη σε ζητήματα που σχετίζονται με την υπεράσπιση βασικών τους συμφερόντων.
Υπενθυμίζεται πως Κίνα και Ρωσία έχουν έρθει πιο κοντά τα τελευταία χρόνια κάνοντας λόγο για μια φιλία χωρίς όρια, η οποία θέλει να λειτουργήσει ως «αντίβαρο» στην παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης