Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση – Ποιες μετοχές είχαν αγοραστές και ποιες πιέστηκαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση – Ποιες μετοχές είχαν αγοραστές και ποιες πιέστηκαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο έκλεισε ο γενικός δείκτης και συνολικά ήταν μία καλή συνεδρίαση αν και με χαμηλό τζίρο. Τη συνεδρίαση κάπως χάλασε η πληροφορία για φόρο στα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών, που έπαιζε βέβαια εδώ και καιρό, αλλά τώρα μάλλον είναι προ των πυλών, αν και πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη. Ο Γ.Δ. έκλεισε οριακά κάτω από τις 850 μονάδες με άνοδο περίπου 1%.

Ανάσα πήρε και μάλιστα καλή η Σαράντης σήμερα, μετά τα χαμηλά πενταετίας, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ενώ στήριξαν την αγορά οι τράπεζες, ο ΟΠΑΠ, η Jumbo και η Titan. ΕΛΠΕ και Motor Oil με μεγάλες απώλειες. Θα πούμε βέβαια πως η κίνηση της δικής μας αγοράς ήταν σημαντικά πιο περιορισμένη από τις ξένες αγορές. Ο DAX είχε άνοδο άνω του 2% όπως και ο CAC.

VIOHALCO: Συνεχίζεται η αντίδραση από τα χαμηλά που έγραψε πρόσφατα. Ίσως και μέρος της ανόδου να οφείλεται στην αναβάθμιση που έχει γίνει από τον FTSE Russell και στις εισροές που εκτιμάται ότι θα έχει η μετοχή.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Χρειάζεται πολλές ακόμα τέτοιες συνεδριάσεις όπως τη σημερινή, για να βελτιώσει τα χαρτοφυλάκια επενδυτών που την εμπιστεύτηκαν. Περιμένουμε το εξάμηνο και από εδώ, αλλά κυρίως τις προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους, μετά και την κίνηση που έχουν κάνει οι τιμές των εμπορευμάτων.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Κάποιοι αναλυτές φοβόντουσαν μέτρα από την Ε.Ε. για ενεργειακές εταιρείες και μεταξύ αυτών τα διυλιστήρια. Φαίνεται πως πάει η Κομισιόν προς αυτήν την κατεύθυνση αν και θα πρέπει να ψηφιστεί από όλα τα κράτη-μέλη. Τα ΕΛΠΕ στο -4,78% και με όγκο πάνω από 230 χιλ. τεμάχια, ενώ είχε μεγάλους πωλητές στο κλείσιμο. Η ΜΟΗ στο -4,23% με όγκο λίγο πάνω από 80 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με κέρδη άνω του 3% έκλεισε η Alpha bank και με σημαντική απόσταση ακολούθησε η Eurobank (1,83%). Πειραιώς και ΕΤΕ είχαν άνοδο μικρότερη από 1%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Βρέθηκε την Παρασκευή σε χαμηλά πέντε ετών, αλλά νομίζουμε πως το μήνυμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ίσως καλύτερο των εκτιμήσεων και σήμερα ανέκαμψε. Στα 6,07% και στο +5,38%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Μεγάλη κίνηση από τη μετοχή σήμερα και μάλιστα με όγκο. Αν και άνοιξε στα 12 ευρώ, σταδιακά βρέθηκε προς το τέλος μέχρι και στα 11,50 ευρώ, έστω και αν μεθαύριο κόβει μέρισμα 3,42 ευρώ ανά μετοχή.

ΜΕΤΡΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ: Τρεις εισηγμένες της επιτήρησης είχαν στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης λήψη μέτρων εξυγίανσης και στις ανακοινώσεις που έβγαλαν μας είπαν ότι συζητήθηκαν και έλαβαν αποφάσεις. Όμως για να μάθεις ποια είναι αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να ήσουν στη γενική συνέλευση, αφού στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάτι παραπάνω.

Η μία γενική συνέλευση έγινε στην Κρήτη, η άλλη στην Καβάλα και η τρίτη στην Αθήνα. Γίνε χίλια κομμάτια δηλαδή για να είσαι στις συνελεύσεις. Ένας παραπάνω λόγος να γίνει υποχρεωτική και η τηλεδιάσκεψη στις γενικές συνελεύσεις ή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να στείλει ερωτήματα. Γιατί εμείς που καλέσαμε μία εταιρεία είχαν φύγει όλοι από τις 2 το μεσημέρι και ακόμα να μας καλέσουν πίσω όπως είπαν. Και καλά…

ΕΛΤΟΝ: Για να τα γράφουμε όπως τα σκεφτόμαστε, η σημερινή αντίδραση ήταν της πλάκας αν και στο τέλος δυνάμωσαν οι αγοραστές και την πήγαν στο υψηλό ημέρας και στο +10,17% με την τιμή να δείχνει 1,95 ευρώ. Τα νούμερα του 2021 και του φετινού πρώτου εξαμήνου θα έπρεπε να είχαν πάει την τιμή της μετοχής πάνω από τα 2,20 ευρώ.

Έτσι χαλαρά… Όχι να ζορίζεται στα 1,90 ευρώ ή 1,95 ευρώ που σημαίνει αποτίμηση 50,7 – 52,1 εκατ. ευρώ, την ώρα που τα ίδια κεφάλαια είναι σημαντικά περισσότερα και το p/e μονοψήφιο. Βλέπετε όμως δεν έχει βγει αναλυτής να μιλάει γι΄αυτήν. Για άλλες που βγάζουν δέκα χρόνια ζημιές όμως βλέπουν προοπτικές…

EUROXX: Δυνατή κίνηση και νέα υψηλά με όγκο 21 χιλ. τεμάχια και με δυνατούς αγοραστές μέχρι το τέλος.

ΑΒΑΞ: Δυνατή κίνηση και από εδώ και ήταν μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν.

ΙDEAL: Στα 4 ευρώ η μετοχή με άνοδο 6,67%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Κάποιος έχει βγει και αγοράζει. Για να δούμε αν θα συνεχίσει γιατί στα 2,20 ευρώ βγήκαν πωλητές.

ΚΡΕΚΑ: Στο -12% και με καλό όγκο.

FRIGOGLASS: Δυνατή πίεση στη μετοχή και υποχώρησε 6,54% με όγκο κοντά στις 500 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης