Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Αποκλείεται η συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Παρέμβαση στην τιμή ξυλείας και πέλετ

Γεωργιάδης: Αποκλείεται η συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Παρέμβαση στην τιμή ξυλείας και πέλετ
"Είμαστε μια κυβέρνηση απολύτως δίπλα στον πολίτη, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και σε αυτή την κρίση", είπε ο Άδ. Γεωργιάδης

Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει μόνο μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η αύξηση του φόρου των καυσίμων, έχει επιστραφεί στους πολίτες με τα επιδόματα", τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ.Γεωργιάδης, ο οποίος με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης από τα κόμματα αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, απέκλεισε τη συνεργασία ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, ανέφερε ότι "όσο η ελληνική οικονομία πηγαίνει πάρα πολύ καλά, έχουμε ρεκόρ τουριστικών εισροών, ρεκόρ επενδύσεων, αυτό το ρεκόρ πρέπει να μεταφράζεται σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες".
Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος για Fuel Pass 3, καθώς η τιμή της βενζίνης έχει πέσει κάτω από τα 2 ευρώ.
Σχετικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι "από 50 εκατ. που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κάναμε 300. Κάντε την πράξη. Όσες φορές περισσότερο είναι το επίδομα, τόσες φορές καλύτερος είναι ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα. Τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση ιδιαίτερα για την ενέργεια, είναι τα πιο πολλά σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε μια κυβέρνηση απολύτως δίπλα στον πολίτη, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και σε αυτή την κρίση".

Παρέμβαση στην τιμή ξυλείας και πέλετ

Για την επιδότηση ξυλείας, επεσήμανε ότι έχει συγκαλέσει συμβούλιο για να γίνει άμεσα παρέμβαση στην τιμή της ξυλείας και του πέλετ.
«Έχει ανέβει πάρα πολύ η τιμή στα καυσόξυλα και στο πέλετ.  Όσο οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση φέτος το χειμώνα, τόσο το ξύλο ανεβαίνει. Και επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας από όπου υπήρχε μεγάλη εισαγωγή ξυλείας και πέλετ, αυτό πιέζει τις τιμές ακόμα παραπάνω.
Έχω συγκαλέσει για αυτή την εβδομάδα σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς και θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία

Αποκλείεται η συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης από τα κόμματα αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αποκλείεται η συνεργασία ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά "ή θα έχουμε αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας των υπολοίπων κομμάτων".
Κατά τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ μεταβάλλεται σε κόμμα αριστερής διαμαρτυρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης