Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμα κινδύνου από τον De Croo (πρωθυπουργός Βελγίου): Έρχονται κοινωνικές αναταραχές και αποβιομηχάνιση λόγω των κυρώσεων προς τη Ρωσία

Σήμα κινδύνου από τον De Croo (πρωθυπουργός Βελγίου): Έρχονται κοινωνικές αναταραχές και αποβιομηχάνιση λόγω των κυρώσεων προς τη Ρωσία
Ο ένας μετά τον άλλον οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποστασιοποιούνται από τη γραμμή των γραφειοκρατών των Βρυξελλών στο Ουκρανικό
Σχετικά Άρθρα

«Mερικές βδομάδες όπως αυτή που περάσαμε και η ευρωπαϊκή οικονομία θα περιέλθει σε πλήρες έλμα…».
Αυτή είναι η δυσοίωνη προειδοποίηση ενός ακόμη ηγέτη της ΕΕ που θέτει ως προτεραιότητα τις ανάγκες του λαού του έναντι της στήριξης της Ουκρανίας και της αντίθεσης στη Ρωσία του Putin «για χάρη της δημοκρατίας»….
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Bloomberg News τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, ο De Croo προειδοποίησε:
«Ο κίνδυνος που προέρχεται  από το σοκ στην προμήθεια ενεργειακών προϊόντων αφορά την αποβιομηχάνιση και το ξέσπασμα σοβαρών κοινωνικών αναταραχών».

Παρεμβάσεις στην αγορά

Όπως αρκετοί άλλοι ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι αποκλίνουν γρήγορα από τη γραμμάη των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, ο ηγέτης του Βελγίου προειδοποιεί κατά της μονομερούς δράση έναντι της Ρωσίας.
«Ειλικρινά δεν βλέπω άλλη επιλογή από το να κάνω παρεμβάσεις στην αγορά», είπε ο De Croo.
«Δεν έχουμε δεύτερη ευκαιρία να αποδείξουμε στα 450 εκατομμύρια των πολιτών της ΕΕότι παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας.
Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα σήμερα είναι μια τεράστια απομείωση της ευημερίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επιβολή πλαφόν

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου ζητά την εισαγωγή ανώτατων ορίων τιμών στις αγορές φυσικού αερίου και όχι μόνο στις ρωσικές εισαγωγές «επειδή ο Vladimori Putin είχε ήδη ανακοινώσειι θα σταματήσει να πουλά φυσικό αέριο».
«Το ανώτατο όριο μόνο στο ρωσικό φυσικό αέριο είναι καθαρά πολιτικός στόχος», υπογράμμισε και ο υπουργός Ενέργειας του Βελγίου, προσθέτοντας ότι το Βέλγιο «δεν θα συμφωνήσει με αυτό το μέτρο», καθώς δεν «βλέπει κάποια προστιθέμενη αξία» σε αυτό.
Με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια αυτό το χειμώνα, ο De Croo προειδοποίησε ότι εάν κάποια ευρωπαϊκή χώρα βρεθεί σε κατάσταση να αντιμετωπίζει διακοπές στην παροχή ενέργειας (black out) θα είναι « τεράστιο πρόβλημα για όλους μας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης