Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αδιέξοδο στον πόλεμο της Ουκρανίας, δεν θα υπάρξουν νικητές παρά μόνο χαμένοι

ΗΠΑ: Αδιέξοδο στον πόλεμο της Ουκρανίας, δεν θα υπάρξουν νικητές παρά μόνο χαμένοι
Ενώ αρχικά φαινόταν ότι η Ρωσία θα αναδεικνυόταν νικήτρια στη σύγκρουση, η Ουκρανία κατάφερε να υπερασπιστεί αρκετές στρατηγικές πόλεις

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου μετά από μήνες συγκέντρωσης στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η επίθεση εξαπολύθηκε ταυτόχρονα στη βόρεια, την ανατολική και τη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Ενώ αρχικά φαινόταν ότι η Ρωσία θα αναδεικνυόταν νικήτρια στη σύγκρουση, η Ουκρανία κατάφερε να υπερασπιστεί αρκετές στρατηγικές πόλεις.
Τους δύο πρώτους μήνες, το 25% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ πίστευε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να είναι νικήτρια έναντι 19 και 18%, αντίστοιχα, που πίστευαν πως η Ρωσία θα επικρατούσε.
Αυτό μπορεί να αποδοθεί στο ότι η Ρωσία αποσύρθηκε από την περιφέρεια του Κιέβου μετά την αποτυχία να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα και η Ουκρανία κερδίζει έδαφος στις εμπόλεμες ανατολικές περιοχές.

Αδιέξοδο

Δύο από αυτές τις περιοχές, το Luhansk και το Donetsk, φέρεται να βρίσκονται στον πυρήνα του πολέμου, με τη Ρωσία να αναγνωρίζει την ανεξαρτησία τους στις 21 Φεβρουαρίου μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια σύγκρουσης μεταξύ των αυτονομιστικών δυνάμεων και της ουκρανικής κυβέρνησης.
Τώρα, πολλοί Αμερικανοί δεν βλέπουν καμία πλευρά να κερδίζει σύντομα, με το 42% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της 6ης Σεπτεμβρίου να ισχυρίζεται ότι καμία από τις δύο χώρες δεν θα βγει νικήτρια.
Εκτός από ζημιές σε υποδομές, νεκρούς στρατιώτες (και πολίτες) και περισσότερους από επτά εκατομμύρια εγγεγραμμένους πρόσφυγες από την Ουκρανία σε όλη την Ευρώπη, ο πόλεμος έχει επίσης επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία.
Η συνεχιζόμενη σύγκρουση επιδείνωσε τις εντάσεις σχετικά με την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και την άνοδο του πληθωρισμού και έχει ωθήσει πολλές αφρικανικές χώρες που εξαρτώνται από το ουκρανικό σιτάρι στα πρόθυρα μιας μεγάλης επισιτιστικής κρίσης.

stat.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης