Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Daily Sabah: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να γίνει ο νέος Zelensky... υποκρισία - Μόνη και ανίκανη η Ελλάδα σε έναν πόλεμο με την Τουρκία

Daily Sabah: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να γίνει ο νέος Zelensky... υποκρισία - Μόνη και ανίκανη η Ελλάδα σε έναν πόλεμο με την Τουρκία
Sabah: Η ελληνική διοίκηση υπονομεύει τις σχέσεις της με την Τουρκία στον πολιτικό στίβο με την υποκρισία της

Νέα πυρά κατά τςη χώρας μας αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπολύει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah με άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα 8/9.
«Κοιτάξτε την ιστορία. Αν πάτε πολύ μακριά, θα σας κοστίσει ακριβά. Έχουμε μια φράση για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη. Δεν μας νοιάζει που εισβάλατε στα νησιά ή αλλού.
Όταν έρθει η ώρα, θα το κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Μια νύχτα μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά» τα λόγια αυτά του προέδρου Erdogan προκάλεσαν σάλο στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα για να συνεχίζει:
«Απαντώντας ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, θα ενημερώσουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τουρκικών αρχών τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να καταστήσουμε σαφές ποιος σαμποτάρει την ενότητα της συμμαχίας. Η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία σε αυτή την τρελή δήλωση και απειλή που ξεπερνά τα όρια».
Αυτό που επιδεικνύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγεται «αυτοδικία».
Διότι αγνοεί ότι η συστηματική εχθρική στάση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία είναι αυτή που οδήγησε τον Erdogan να κάνει αυτή τη δήλωση.
Μετά την ένταση σε περιοχές κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι τουρκοελληνικές σχέσεις άρχισαν να αμβλύνονται από τις αρχές του 2021 ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της Γερμανίας και του ΝΑΤΟ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022 για να συναντηθεί με τον Erdogan..
Ωστόσο, ο Μητσοτάκης οδήγησε στο κενό τις φιλικές σχέσεις με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ τον Μάιο.
Έδωσε μια παθιασμένη ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με το πώς τα 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θέλει να αγοράσει η Τουρκία και δεν πρέπει να πουληθούν στη χώρα όπως είπε.

Η υποκρισία της Ελλάδας

Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμποδίσει την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για την ΕΕ, να ασκήσει το πιο φυσικό δικαίωμά της, ήταν ενάντια τόσο στο νόμο όσο και στις διπλωματικές πρακτικές.
Το να ασκεί πίεση για embargo στον γείτονά της, αφού δηλώνει ότι είναι ανοιχτό σε διάλογο, είναι καθαρή υποκρισία.
Το να λέει ο Erdogan ότι ο Μητσοτάκης «δεν υπάρχει πια» γι 'αυτόν δεν ήταν υπερβολική αντίδραση.
Μετά, όλα άλλαξαν...
Η Ελλάδα συνέχισε να εξοπλίζει τα νησιά, τα οποία έπρεπε να είχαν αφοπλιστεί σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού.
Αεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 ρωσικής προέλευσης, τα οποία η Ελλάδα ανέπτυξε στο νησί της Κρήτης τις προηγούμενες ημέρες, κλείδωσαν τα ραντάρ τους σε τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.
Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία υποστηρίζουν αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη και άλλα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ με πτήσεις συνοδείας στον διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο, παρενοχλήθηκαν επίσης δύο φορές από την ελληνική αεροπορία μέσω κλειδώματος των ραντάρ.
Το κλείδωμα ραντάρ σε ένα αεροσκάφος ορίζεται ξεκάθαρα ως εχθρική συμπεριφορά.
Πώς ονομάζεται όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ παρενοχλεί τα F16 άλλου μέλους του ΝΑΤΟ που εκτελούν αποστολές χρησιμοποιώντας ρωσικά S-300 και στη συνέχεια υποβάλλει καταγγελία στο ΝΑΤΟ;
Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε τον Μητσοτάκη Φαρισαίο, σωστά;

Κλιμάκωση εντάσεων

Ναι, οι εντάσεις γύρω από το επεισόδιο Μητσοτάκη κλιμακώνουν τον λαϊκισμό για να ενισχύσουν το χέρι του εθνικιστικού κοινού και των ΜΜΕ πριν από τις επικείμενες εκλογές.
Προκαλεί επίτηδες την Άγκυρα ρίχνοντας στρατιώτες σε νησιά που κατοικούνται από κατσίκες και τραβώντας γιγάντιες σημαίες.
Θέλει να κάνει λάθος η Άγκυρα.
Στόχος του είναι να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην περιοχή παρουσιάζοντας την Τουρκία ως "επιθετική", καθώς δεν έχει την ικανότητα να πολεμήσει μόνη της την Τουρκία.
Προσπαθεί να χειραγωγήσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ να μην πουλήσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία.
Όλο αυτό το διάστημα, σχεδιάζει να καταλάβει την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο έναντι της Τουρκίας, η οποία αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα F-35 χάρη στο Rafale που αγόρασε από τη Γαλλία και τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 που ήθελε να αγοράσει από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, η Δύση, από την οποία ζήτησε βοήθεια ο Μητσοτάκης, υποφέρει πλέον από ελλείψεις φυσικού αερίου, «Γενικός χειμώνας».
Οι ΗΠΑ, που αποδείχτηκαν χάρτινοι τίγρεις στην Ουκρανία και εμπλέκονται σε συνωμοσίες, δεν θα ανοίξουν μέτωπο στο Αιγαίο ενάντια στο μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, που έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό.
Σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας δύσκολης περιόδου, είθε ο Αλλάχ να βοηθήσει τον αδελφό ελληνικό λαό που έχει κολλήσει με έναν πρωθυπουργό που προσπαθεί να γίνει κάτι σαν νεός πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy.» καταλήγει το άρθρο άποψης της Daily Sabah.
Sabah-Mitsotakis.jpg.webp


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης