Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμη και με φυλάκιση όσων έχουν τους θερμοστάτες υψηλά απειλεί η Ελβετία

Ακόμη και με φυλάκιση όσων έχουν τους θερμοστάτες υψηλά απειλεί η Ελβετία
Οι θερμοκρασίες σε κτίρια με συστήματα θέρμανσης αερίου μπορούν να αυξηθούν το πολύ στους 19 βαθμούς Κελσίου και το νερό μπορεί να θερμανθεί έως και 60 βαθμούς Κελσίου
Εν μέσω της κλιμακούμενης ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, η Ελβετία σχεδιάζει να φυλακίσει τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες που επιβάλλονται για τη ρύθμιση της χρήσης φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα.
Όσοι παραβιάζουν τους νέους κανονισμούς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ή ακόμη και φυλάκιση έως και τριών ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Blick.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες της Ελβετίας, οι θερμοκρασίες σε κτίρια με συστήματα θέρμανσης αερίου μπορούν να αυξηθούν το πολύ στους 19 βαθμούς Κελσίου και το νερό μπορεί να θερμανθεί έως και 60 βαθμούς Κελσίου.
Οι θερμάστρες ακτινοβολίας απαγορεύονται, ενώ οι σάουνες και οι πισίνες πρέπει να παραμένουν κρύες.
Αυτά αποτελούν μέρος των μέτρων που αναφέρονται στον Ομοσπονδιακό Νόμο για τον Εθνικό Οικονομικό Εφοδιασμό, στον οποίο το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων (EAER) αναφέρεται ρητά σε επίσημο έγγραφο.
Ο Markus Sporndli, εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε στο Blick ότι το ημερήσιο επιτόκιο για τα πρόστιμα μπορεί να είναι τουλάχιστον 30 ελβετικά φράγκα (30 δολ.) και το πολύ 3.000 ελβετικά φράγκα.
Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας θα μπορούσαν επίσης να τιμωρηθούν εάν υπερβούν σκόπιμα τις ποσοστώσεις φυσικού αερίου τους.

Διαφωνίες από την αστυνομία

Η έκθεση ανέφερε ότι η κυβέρνηση κινείται σε μια «γκρίζα ζώνη», με προκλήσεις και διαφωνίες σχετικά με τα τιμωρητικά μέτρα που ενδέχεται να κρατήσουν απασχολημένα τα δικαστήρια.
Μεμονωμένα καντόνια, ή κράτη, αντιμετωπίζουν τώρα μια μεγάλη πρόκληση και έχουν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν τις ανησυχίες ή τις προτάσεις τους.
Ο Fredy Fassler, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, προέτρεψε την κυβέρνηση «να διατάξει μόνο μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και, κυρίως, να ελεγχθούν».
Ο Fredy Fassler είπε ότι δεν θέλει η αστυνομία να πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ζητώντας να εφαρμοστούν οι κατευθυντήριες γραμμές του μέτρου.
Ανέφερε εμπειρίες από την πανδημία του COVID-19, λέγοντας ότι υπήρξε μια ορισμένη «κουλτούρα καταγγελίας» κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.
Θα ήταν σκόπιμο να συζητηθεί εάν, αντί για δαπανηρές ποινικές διαδικασίες, τα απλά διοικητικά πρόστιμα θα μπορούσαν να είναι μια καλύτερη λύση, είπε ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης