Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μ.β. - Έως 4% το επιτόκιο στα τέλη του 2022

Goldman Sachs: Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μ.β. - Έως 4% το επιτόκιο στα τέλη του 2022
Πιο επιθετικές αυξήσεις από τη Fed «βλέπουν» οι αναλυτές της Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά αναθεώρησε την εκτίμησή της για το ύψος των επιτοκίων από τη Fed η Goldman Sachs, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αύξηση 75 μονάδων βάσης αυτό το μήνα (21/9), λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες δηλώσεις των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Προηγουμένως, οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο.

Πιο επιθετικές αυξήσεις από τη Fed

Οι αναλυτές αναβάθμισαν επίσης την πρόβλεψή τους για τον Νοέμβριο, από 25 μονάδες βάσης σε 50 μονάδες βάσης και βλέπουν το εύρος του επιτοκίου της Fed στο 3,75-4% μέχρι το τέλος του έτους.
«Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν ακουστεί hawkish πρόσφατα και φάνηκε να αφήνουν να εννοηθεί ότι η πρόοδος προς την κατεύθυνση της τιθάσευσης του πληθωρισμού δεν είναι τόσο ομοιόμορφη ή τόσο γρήγορη όσο θα ήθελαν», ανέφεραν οι αναλυτές, με επικεφαλής τον οικονομολόγο Jan Hatzius, στο σημείωμα που δημοσιεύθηκε αργά την Τετάρτη.
«Ο τρόπος με τον οποίο η αντίσταση από τις αυστηρότερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες θα συμψηφιστεί με άλλες βασικές αναπτυξιακές ωθήσεις το 2023, είναι πιο αβέβαιος και θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο κύκλος των αυξήσεων θα επεκταθεί πέραν του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Fed υποδηλώνουν περίπου 77% πιθανότητα αύξησης κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και κορύφωση του επιτοκίου αναφοράς γύρω στο 4% στις αρχές του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης