Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mobius: Έρχεται περισσότερος πόνος στις αγορές, η κατάσταση θα χειροτερέψει

Mobius: Έρχεται περισσότερος πόνος στις αγορές, η κατάσταση θα χειροτερέψει
Η εικόνα φαίνεται πολύ άσχημη και πιστεύω θα χειροτερέψει, απάντησε, επεσήμανε ο Mark Mobius

Περισσότερο πόνο αναμένει στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ ο γνωστός και μη εξαιρετέος Mark Mobius…
Ο βετεράνος επενδυτής και ιδρυτικός εταίρος της Mobius Capital Partners ρωτήθηκε αν οι μετοχές θα συνεχίσουν να πέφτουν, αν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά και πόσο ακόμη θα ενισχυθεί το δολάριο.
Η εικόνα φαίνεται πολύ άσχημη και πιστεύω θα χειροτερέψει, απάντησε.

Noμισματική πολιτική…

Για να τεκμηριώσει την άποψή του, ο Mobius είπε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει δραματικά τα επιτόκια για να μειώσει τον πληθωρισμό.
Υπενθυμίζεται πως η επόμενη απόφαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική αναμένεται μετά τη συνάντηση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.
Η Federal Reserve θα ακολουθήσει το παράδειγμά της, για να σταματήσει την υπερβολική ενίσχυση του δολαρίου, καθώς αυτό θα έβλαπτε την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών εξαγωγών, είπε.
Εάν η Fed αυξήσει τα επιτόκια πέρα από το επίπεδο που απαιτείται για τον περιορισμό του πληθωρισμού, η οικονομική ανάπτυξη και οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να υποφέρουν.

Κίνα

Εν τω μεταξύ, ο ειδικός στις αναδυόμενες αγορές έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε έναν από τους βασικούς εταίρους της Αμερικής.
Σε ό,τι αφορά την Κίνα, ο Mobius σημείωσε ότι το Πεκίνο έχει δημιουργήσει τεράστια χρέη για τη χρηματοδότηση τοπικών developers και της ανάπτυξης υποδομών άλλων χωρών.

Ευρώπη…

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο επενδυτής προειδοποίησε ότι η ενεργειακή κρίση της περιοχής θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τις αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα να μειώνουν την καταναλωτική ζήτηση και να αναγκάζουν τα εργοστάσια να μειώσουν την παραγωγή ή να κλείσουν.
«Αυτό είναι ένα πολύ κακό σενάριο για την Ευρώπη», είπε. «Πιστεύουμε ότι θα χειροτερέψει πριν βελτιωθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης