Διεθνή

Putin για Zaporizhzhia: Η Ουκρανία απειλεί την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης

Putin για Zaporizhzhia: Η Ουκρανία απειλεί την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης
Ο Putin επέκρινε τον ΔΟΑΕ επειδή δεν ανέφερε πως η Ουκρανία ευθύνεται για τον βομβαρδισμό της περιοχής
Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία απειλεί την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης βομβαρδίζοντας τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin και τόνισε πως η Ρωσία δεν έχει στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή του σταθμού.
Ο Putin τόνισε πως εμπιστεύεται την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) που επισκέφθηκε τον σταθμό την περασμένη εβδομάδα, αλλά επέκρινε τον ΔΟΑΕ επειδή δεν ανέφερε πως η Ουκρανία ευθύνεται για τον βομβαρδισμό της περιοχής.
Σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τρίτη, "η IAEA γράφει πως είναι απαραίτητο να αποσυρθεί ο στρατιωτικός εξοπλισμός από την περιοχή του σταθμού.
Αλλά δεν υπάρχει κανένας στρατιωτικός εξοπλισμός στην περιοχή αυτού του σταθμού", που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο Putin στο οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ.
Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για στρατιωτικές επιθέσεις στην περιοχή του σταθμού που έχουν προκαλέσει φόβους για μια πυρηνική καταστροφή παρόμοια με εκείνην του Τσέρνομπιλ στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης