Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση από Goldman Sachs: Η πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια δεν έχει τελειώσει

Προειδοποίηση από Goldman Sachs: Η πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια δεν έχει τελειώσει

Ο δείκτης MSCI All Country World υποχωρεί για 9η συνεχή ημέρα

Σχετικά Άρθρα

Για ακόμα περισσότερες απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια, προειδοποιούν οι αναλυτές της Goldman Sachs, τη στιγμή που οι διεθνείς μετοχές βρίσκονται στον δρόμο για τη χειρότερη πορεία τους μετά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους πριν από μια 10ετία.
Ο MSCI All Country World Index υποχωρεί για ένατη μέρα σήμερα (7/9/2022). Πρόκειται για τη μακρύτερη πτωτική περίοδο μετά το 2011, όταν το βάρος του κρατικού χρέους έθεσε υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης, ταράζοντας τους επενδυτές.
Η πτώση στον εν λόγω δείκτη διαγράφει γρήγορα μια ανάκαμψη από τα μέσα Ιουνίου, μια κίνηση που αναλυτές Goldman με επικεφαλής τον Peter Oppenheimer περιέγραψαν ως «ράλι της bear market».
«Η διάρκεια και το μέγεθός του δεν ήταν ασυνήθιστα σε σχέση με την εμπειρία των προηγούμενων δεκαετιών» ανέφεραν οι αναλυτές σε ένα ενημερωτικό σημείωμα.
Ο MSCI All Country World Index έχει υποχωρήσει 9% από τα μέσα Αυγούστου και θα φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020, εάν βυθιστεί μέχρι το ναδίρ του Ιουνίου. Μια πληθώρα κινδύνων που καλύπτουν τη νομισματική σύσφιξη της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης και την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας είναι όλα στο παιχνίδι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης