Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί με χαμηλό τζίρο τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί με χαμηλό τζίρο τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκοί δείκτες άνοιξαν με καλή άνοδο καθώς οι αναλυτές θεωρούν πως ενεργοποιούνται οι επενδυτές που αγοράζουν στα «βαθιά». Από την άλλη εκτιμούν πως η διάθεση για αποφυγή ρίσκου παραμένει λόγω της αναμενόμενης επιθετικότερης αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Η στήλη πιστεύει πως υπάρχουν ελκυστικές αποτιμήσεις στο χρηματιστήριο, αλλά χρειάζεται αυξημένη προσοχή.

Με άνοδο άνοιξε ο γενικός δείκτης αν και ο τζίρος δεν ενθουσιάζει. Η ΔΕΗ προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά τη μεγάλη πτώση που έχει καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες. Ανοδικά και οι τραπεζικές μετοχές, ενώ βοήθειες υπάρχουν και από άλλα βαριά χαρτιά.

ΕΛΠΕ: Θέμα χρόνο τα 0,40 ευρώ μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών. Η μερισματική απόδοση είναι περίπου 6%.

BYTE: Με αρκετή καθυστέρηση θεωρούμε, ο βασικός μέτοχος ενημέρωσε πως αποδέχεται τη δημόσια πρόταση της Ideal. Επομένως θα πετύχει και θα την απορροφήσει. Χρηματιστηριακά νομίζουμε πως τώρα θα κλείσει η όποια διαφορά υπήρχε στη μετοχή. Με άνοδο 4,43% η μετοχή στο άνοιγμα. Κλείνει αυτό το ανοιγματάκι που υπήρχε λόγω της αβεβαιότητας.

ΔΕΗ: Έχει να δει θετικό πρόσημο από 16 Αυγούστου. Σήμερα θα το επιχειρήσει, αν παραμείνει καλό το κλίμα στην αγορά. Την επόμενη βδομάδα δημοσιεύει αποτελέσματα και έχει και τηλεδιάσκεψη. Στο +2,04% και στα 5,26 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Eurobank και η Alpha Bank και πάλι στο ξεκίνημα και ακολουθεί η Πειραιώς και η Εθνική.

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός και ίσως πρέπει να δοθούν κάποιες περαιτέρω εξηγήσεις. Την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν ξέρουν αν οι ίδιοι που την έγραψαν την καταλαβαίνουν, αλλά εμείς στεκόμαστε στην αναφορά ότι «προφανής αιτία είναι ότι, πλέον, η συνολική αξία του συγκεκριμένου διαγωνισμού μειώνεται κατά τουλάχιστον 56,5 εκατ. ευρώ». Θα έχει όφελος το δημόσιο δηλαδή, αλλά πως προέκυψε τέτοια διαφορά; Πρόκειται για έργο 0,5 δισ. ευρώ, άρα η απόκλιση δεν είναι αμελητέα.

SPACE HELLAS: Λόγω της εξέλιξης με τις νέες ταυτότητες περιμένουμε να δούμε την πορεία της σήμερα, καθώς είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι θα έπαιρνε το έργο. Στο -2,50% και στα 7,80 ευρώ με χαμηλό ωστόσο όγκο συναλλαγών κάτω από 400 τεμάχια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Στις 15 Σεπτεμβρίου σταματάει η διαπραγμάτευση, λόγω της πετυχημένης δημόσιας πρότασης. Φεύγει και αυτή από το Χρηματιστήριο…

REDS: Όπως και στην περίπτωση της Ελλάκτωρ, όπου το κλίμα στο ΧΑ δεν ήταν καλό και εκτιμήσαμε ότι το ποσοστό που θα αποκτούσε η Reggeborgh θα ήταν μεγαλύτερη από αυτό που υπολόγιζε, το ίδιο πιστεύουμε και για εδώ. Αν το κλίμα δηλαδή δεν ήταν κακό στην αγορά θεωρούμε πως λιγότεροι θα πούλαγαν. Τώρα έχουν γίνει πιο ελκυστικές οι αποτιμήσεις κάποιων μετοχών από την πρόσφατη πτώση και υπάρχει μία σύγκριση με τη Reds που είναι στο +20% σε σχέση με 15 μέρες πριν.

INTRAKAT: Κάτω από τα 2 ευρώ η μετοχή παρά την άνοδο κατά 2,36% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και με καλό όγκο. Ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει μεγάλος χορηγός στον Αστέρα Τρίπολης…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης