Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michael Burry: «Η μητέρα όλων των κραχ» έχει ήδη ξεκινήσει

Michael Burry: «Η μητέρα όλων των κραχ» έχει ήδη ξεκινήσει
Ο Burry εκτίμησε ότι πρόκειται για «τίναγμα της νεκρής γάτας» (dead cat bounce), δηλαδή πρόσκαιρα ανοδικά ξεσπάσματα στον δρόμο προς την αναπόφευκτη κατάρρευση.
Ο Michael Burry έγινε γνωστός μετά το ποντάρισμα δισεκατομμυρίων δολαρίων που έκανε σχετικά με την κατάρρευση της στεγαστικής φούσκας πριν το κραχ του 2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ιστορία με το ποντάρισμά του αυτό έγινε βιβλίο και ταινία με τίτλο «Το μεγάλο σορτάρισμα».
Τώρα, ο διαχειριστής κεφαλαίων της Scion Asset Management ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter το γράφημα του S&P 500, που δείχνει τον αμερικανικό χρηματιστηριακό δείκτη να έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του από τα υψηλά του Δεκεμβρίου, παρότι σημείωσε κάποιες πρόσκαιρες ανόδους.
«Και όμως, με ρωτάνε "πότε θα έρθει το κραχ;"», έγραψε, υπονοώντας ότι το κραχ έχει ήδη ξεκινήσει, όπως σημειώνει το Business Insider.
Ο Michael Burry υπονόησε ότι «η μητέρα όλων των κραχ» έχει ήδη ξεκινήσει.
Αναφερόμενος στις ξαφνικές ανακάμψεις της αγοράς τους τελευταίους μήνες, ο Burry εκτίμησε ότι πρόκειται για «τίναγμα της νεκρής γάτας» (dead cat bounce), δηλαδή πρόσκαιρα ανοδικά ξεσπάσματα στον δρόμο προς την αναπόφευκτη κατάρρευση.
Πρόσφατα, η επενδυτική επιλογή να πουλήσει σχεδόν όλες τις μετοχές του μετά από σειρά προειδοποιήσεων για οικονομική κατάρρευση, προκάλεσε αίσθηση στον επενδυτικό και μη κόσμο.
Οι μόνες μετοχές που κράτησε αφορούν την Geo Group, μια εταιρεία που επενδύει σε ιδιωτικές φυλακές και εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας και έχει κεφαλαιοποίηση κάτω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης