Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνταγματάρχης McGregor: Ξεχάστε το! Οι Ουκρανοί δεν θα πάρουν ποτέ ξανά τα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία

Συνταγματάρχης McGregor: Ξεχάστε το! Οι Ουκρανοί δεν θα πάρουν ποτέ ξανά τα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία
McGregor: Το έχουν ήδη καταστήσει σαφές κατ' ιδίαν και η κυβέρνηση Zelensky έχει ουσιαστικά παραδεχτεί ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να πάρουν πίσω το έδαφος που βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας

Οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να ανακτήσουν τα εδάφη που βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, δήλωσε ο συνταγματάρχης MacGregor σε συνέντευξή του στο Judging Freedom.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, ο Biden και ο Zelensky το γνωρίζουν καλά.
Ο συνταγματάρχης πιστεύει ότι είναι καιρός η αμερικανική κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα της και να εγκαταλείψει το θέμα της Ουκρανίας.
Τι λένε ο υπουργός Εξωτερικών Blinken και ο υπουργός Άμυνας Ostin στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και στον Zelensky για τα εδάφη που διατηρούν οι Ρώσοι;
Με άλλα λόγια, κάποια στιγμή θα πουν στους Ουκρανούς «δεν θα σε βοηθήσουμε άλλο» σκέφτεται ο πρώην αντιστράτηγος.

Οι δηλώσεις MacGregor (πρώην ανώτερος σύμβουλος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ)

Το έχουν ήδη καταστήσει σαφές κατ' ιδίαν και η κυβέρνηση Zelensky έχει ουσιαστικά παραδεχτεί ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να πάρουν πίσω το έδαφος που βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, αυτό είναι όλο.
Θυμάστε ότι μιλήσαμε για τον Petraeus και τον Hörtling που φώναζαν για αυτές τις περίεργες αντεπιθέσεις;
Δεν έγινε λόγος για επιστροφή εδαφών.
Δεν μπορούν να το κάνουν, είναι αδύνατο.
Είμαι βέβαιος ότι ο Biden το γνωρίζει αυτό.
Ας πάμε όμως πίσω και ας προσέξουμε τον αρχικό στόχο.
Σύμφωνα με τον Biden και την κυβέρνησή του, είμαστε εκεί για να «πληγώσουμε τη Ρωσία» και επίσης «για να αποτρέψουμε τους Ρώσους από το να κάνουν κάτι τέτοιο στο μέλλον » . εκτός φυσικά και αν το θέλουν έστω και εξ αποστάσεως οι Ρώσοι.
Λοιπόν, αυτή είναι μια πολύ ακριβή... απόλαυση.
Έχουμε πολλά προβλήματα στο «σπίτι» μας και δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε πολύ χρόνο στην Ουκρανία.
Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά ξέρετε πώς νιώθω για τους οικονομολόγους: είναι εξίσου ικανοί με τους αστρολόγους όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμες προβλέψεις.
Βλέπω όμως μια καταστροφή να πλανάται στον ορίζοντα εδώ στο εσωτερικό, οικονομικά, και νομίζω ότι μετά τις ενδιάμεσες εκλογές θα ασκηθεί τελικά η απαραίτητη πίεση για να μπει ένα τέλος. Θα δηλώσουμε επίσημα: «Δεχόμαστε αυτό που συνέβη και το τελειώνουμε;» Οχι φυσικά όχι. Δεν το κάνουμε ποτέ.
Απλώς θα συμπεριφερόμαστε σαν να έχει τελειώσει ο πόλεμος απλώς θα έχουμε ουσιαστικά αποχωρήσει από τη στήριξη της Ουκρανίας. Τι κάναμε όταν τελείωσε το Βιετνάμ; Τα παρατήσαμε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης