Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής και Μαξίμου ρίχνουν τους τόνους μετά τον σάλο: Καμία αιχμή, πλήρης... σύμπνοια

Καραμανλής και Μαξίμου ρίχνουν τους τόνους μετά τον σάλο: Καμία αιχμή, πλήρης... σύμπνοια
Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή προχώρησαν σε… διευκρινίσεις σχετικά με την ομιλία του στην Κρήτη
Σχετικά Άρθρα
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Κρήτη και τις αναφορές του στο σκάνδαλο των υποκλοπών, πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού παρείχαν διευκρινίσεις, προφανώς σε μια προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους.

Ειδικότερα, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού «καλούν την επαύριο της ομιλίας του στην Κρήτη, τον οποιονδήποτε, να διαβάσει προσεχτικά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού. Θα αντιληφθεί λοιπόν πως δεν εμπεριέχει αιχμές κατά της κυβέρνησης και ότι ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτονόητα πράγματα, ώστε ο δημόσιος βίος να μην δηλητηριάζεται από φήμες και σκιές».

Οικονόμου για ομιλία Καραμανλή: Κανένα άδειασμα του πρωθυπουργού, καμία αιχμή προς την κυβέρνηση

Να... κατευνάσει τα πνεύματα, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, επιχειρεί και η κυβέρνηση.
«Κανένα άδειασμα του πρωθυπουργού, καμία αιχμή προς την κυβέρνηση δεν υπήρχε στην χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Εάν την διαβάσει κάποιος προσεκτικά θα αντιληφθεί πως κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με όσα έχει προτάξει η κυβέρνηση, ήτοι την απόλυτη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να φθάσουμε στο τι έγινε. Διακρίνω, πάντως, μία απελπισμένη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να παραμορφώσουν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Είναι οι ίδιοι που του επεφύλασσαν κριτική και στο παρελθόν. Είναι γνωστό πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαχρονικά σταθερές απόψεις για την παράταξη και την χώρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά.
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος επίσης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση συμφωνεί με όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για σοβαρή αστοχία και πολύ σοβαρή υπόθεση».

 

H ομιλία Καραμανλή

Η επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή αλλά και οι αναφορές του σε ένα σκάνδαλο που έχει προκαλέσει σεισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις ακόμα και εντός της ΝΔ. Η ομιλία -όσο κι αν οι συνεργάτρες του κ. Καραμανλή θέλουν να το αρνούνται- έσφαζε με το γάντι την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικά, η ρήση στο τέλος της ομιλίας του άναψε φωτιές στο στρατόπεδο του νυν πρωθυπουργού.
«Άλλο το να 'σαι αετός και άλλο να τον κάνεις. Άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις» είπε ο κ. Καραμανλής. Επισήμως πρόκειται για μια μαντινάδα για τον τιμώμενο Γιάννη Κεφαλογιάννη. Οι περισσότεροι όμως θεώρησαν ότι ο αποδέκτης του μηνύματος ήταν άλλος και μάλιστα βρίσκεται εν ζωή...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης