Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Συνέτριψαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα αποτελέσματα της Motor Oil – Αναμένονται αναβαθμίσεις

tags :
Συνέτριψαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα αποτελέσματα της Motor Oil – Αναμένονται αναβαθμίσεις
Τα καθαρά κέρδη χωρίς την αποτίμηση των αποθεμάτων και τα έκτακτα από την πώληση του 50% της Alpha TV διαμορφώθηκαν στα 371 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο με τις μέσες εκτιμήσεις να είναι στα 303 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα

Όπως και με τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, έτσι και με αυτά που ανακοίνωσε χθες η Motor Oil, οι αναλυτές αναφέρουν πως το δεύτερο τρίμηνο του ομίλου, συνέτριψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τώρα σημειώνουν πως θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναθεωρήσεις εκτιμήσεων καθώς τα προσαρμοσμένα EBITDA μάλλον θα προσεγγίσουν το 1 δισ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης!
Η Eurobank Equities σημειώνει πως το δεύτερο τρίμηνο συνέτριψε τις εκτιμήσεις της αγοράς λόγω του κλάδου διύλισης.
Τα έσοδα διπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 4,6 δισ. ευρώ ενώ λόγω των ισχυρών περιθωρίων διύλισης τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤDA ανήλθαν στα 509 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 488 εκατ. ευρώ από 57 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Η ΑΧΕ σημειώνει πως είναι πιθανό τα αποτελέσματα να οδηγήσουν σε ανοδικές αναθεωρήσεις των μέσων εκτιμήσεων με τη Motor Oil να οδεύει προς προσαρμοσμένα EBITDA 1 δισ. ευρώ, ενώ η Eurobank Equities σήμερα έχει εκτίμηση για 915 εκατ. ευρώ.
Η Optima Bank χαρακτηρίζει εντυπωσιακή την πορεία και την κερδοφορία του κλάδου διύλισης και περιμένει πως το ευνοϊκό περιβάλλον (παρά την ομαλοποίηση στο τρίτο τρίμηνο) να διατηρηθεί και στο δεύτερο εξάμηνο και γι’ αυτό επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή και θα προχωρήσει σε αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία.
Περιμένει σήμερα από την τηλεδιάσκεψη η διοίκηση να δώσει κάποια εκτίμηση για το περιβάλλον διύλισης αλλά για τη συμφωνία με την Ελλάκτωρ.
Η Piraeus Securities έχει εκτίμηση για EBITDA στο σύνολο του έτους 1,166 δισ. ευρώ σε προσαρμοσμένο επίπεδο και σημειώνει πως ήδη έπιασαν τα 700 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο άρα η εκτίμησή της θα ξεπεραστεί.
Σημειώνει την ομαλοποίηση των περιθωρίων τον Ιούλιο και στις αρχές Αυγούστου αν και όπως αναφέρει η τάση έχει πάει και πάλι προς τα πάνω.
Αναφέρει επίσης πως το μέρισμα που περιμένει για το 2022 είναι στα 1,25 ευρώ και μάλλον έχει περιθώριο αύξησης γι΄ αυτό και επαναλαμβάνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς με τιμή στόχο τα 24,50 ευρώ που είναι πιθανό να αναθεωρηθεί προς τα πάνω όταν ετοιμάσει τις νέες εκτιμήσεις. Η τιμή στόχος έχει περιθώριο ανόδου 33% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Η Euroxx αναφέρει πως η Motor Oil δημοσίευσε κέρδη ρεκόρ στο δεύτερο τρίμηνο υψηλότερα των δικών της αλλά και των μέσων εκτιμήσεων σε όλες τις γραμμές λόγω των ιστορικά υψηλών περιθωρίων διύλισης.
Τα καθαρά κέρδη χωρίς την αποτίμηση των αποθεμάτων και τα έκτακτα από την πώληση του 50% της Alpha TV διαμορφώθηκαν στα 371 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο με τη Euroxx να περιμένει 315 εκατ. ευρώ και τις μέσες εκτιμήσεις να είναι στα 303 εκατ. ευρώ.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης