Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola και επιλεκτικές τοποθετήσεις ενισχύεται άνω του 1%

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola και επιλεκτικές τοποθετήσεις ενισχύεται άνω του 1%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η ψυχολογία των αγορών του εξωτερικού θα καθορίσει σήμερα το πρόσημο. Οι αγορές της Ευρώπης έχουν ανοίξει με ήπια άνοδο. Η δική μας αγορά άνοιξε με σημαντική άνοδο και με την Coca Cola να κάνει τη διαφορά καθώς με υψηλό όγκο έχει μεγάλη άνοδο. Σημειώνουμε πως ο Γ.Δ. βρίσκεται κάτω από τον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών και πάνω από τον αντίστοιχο εκθετικό.

Έχουμε ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα (ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ) που έχουν ανακοινωθεί και που αναμένονται (Motor Oil) με τους αναλυτές να εκτιμούν πως μπορούν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις που θα εκδηλωθούν να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες και τις ρευστοποιήσεις άλλων επενδυτών. Με βάση τα θεμελιώδη θεωρούμε πως οι αποτιμήσεις πολλών εισηγμένων είναι χαμηλές, αλλά η ανησυχία έχει να κάνει με τα επιτόκια, τον πληθωρισμό, την ανάπτυξη και φυσικά την ενεργειακή κρίση.

COCA COLA: Μεγάλος αγοραστής στη μετοχή και βρίσκεται στο ξεκίνημα στα 23,86 ευρώ με άνοδο 4,10% και όγκο πάνω από 14 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι και λίγο για τη μετοχή.

ΟΠΑΠ: Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν ισχυρά τα αποτελέσματα, οι ταμειακές ροές ήταν εξαιρετικές και η έκπληξη έρχεται από το υψηλότερο προμέρισμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν και εκτιμούν οι αναλυτές το εξάμηνο και το γεγονός ότι υπάρχει παγκόσμιο κύπελλο φέτος, θα κάνει τη διοίκηση να επαναλάβει την εκτίμηση για EBITDA 720-740 εκατ. ευρώ φέτος. Η συνολική απόδοση στους μετόχους τοποθετείται κοντά στα 1,50 ευρώ από κάποιους αναλυτές. Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή.

MOTOR OIL: Η δική της μέρα είναι σήμερα. Μετά το κλείσιμο θα δημοσιεύσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και αναμένονται εξαιρετικά. Αύριο έχει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Οριακά χαμηλότερα στο άνοιγμα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στο άνοιγμα έκανε 48 χιλ. τεμάχια. Άνοιξε στα 4,40 ευρώ και μετά «σκούπισαν» όσα βγήκαν μέχρι τα 4,50 ευρώ! Και ενώ συνέβη αυτό, βγήκαν μετά κάποιες πωλήσεις και την πήγαν στα 4,30 ευρώ. Μηχανάκια εντοπίζονται και στις δύο πλευρές.

ΕΥΔΑΠ: Σε λίγη ώρα ξεκινάει η γενική συνέλευση για τη διανομή μερίσματος 0,28 ευρώ ανά μετοχή. Περιμένουμε να δούμε αν θα ειπωθεί κάτι για την επιστροφή κεφαλαίου και τι θα κάνει με τα μετρητά. Στα 7,91 ευρώ με χαμηλό όγκο και απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι περισσότερες συστημικές. Ξεχωρίζει η ΕΤΕ με την ΑΛΦΑ.

ΟΛΠ: Ανοδικά η μετοχή με κάποιες πληροφορίες που μεταδίδει το ΒΝ να κάνουν λόγο για υψηλή επιστροφή κεφαλαίου. Στα 15,46 ευρώ και στο +2,25%. Η αλήθεια είναι πως κάτι πρέπει να γίνει για να φύγει από αυτό το πτωτικό καναλάκι.

ΔΕΗ: Βγάζει και η συγκεκριμένη αντίδραση και είναι στα 5,45 ευρώ με άνοδο άνω του 2%.

JUMBO: Έχασε χθες τα 15 ευρώ και σήμερα κινείται ανοδικά κατά περίπου 1% με την τιμή να είναι στα 14,69 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση λόγω και της αποκοπής του προμερίσματος, ο τίτλος σήμερα ενισχύεται 1,11% και είναι στα 1,8260 ευρώ.

LAVIPHARM: Λίγο αργότερα, το μεσημέρι η δική της γενική συνέλευση που είναι και κρίσιμη, καθώς έχει προς έγκριση την αύξηση κεφαλαίου έως 58 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης