Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναγκαία και αναπόφευκτη μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, κρίνει ο Μ. Kazaks (ΕΚΤ)

Αναγκαία και αναπόφευκτη μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, κρίνει ο Μ. Kazaks (ΕΚΤ)
Η εμπροσθοβαρής αύξηση των επιτοκίων είναι μια λογική επιλογή πολιτικής", δήλωσε ο Kazaks, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Λετονίας, στο Reuters
Σχετικά Άρθρα

Μια ύφεση στην ευρωζώνη είναι πλέον πολύ πιθανή, αλλά αυτό από μόνο του δεν θα μειώσει τον πληθωρισμό και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να επιλέξει μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, δήλωσε το Σάββατο 27/8, ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ Martins Kazaks, σύμφωνα με το Reuters.
Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και μια παρόμοια κίνηση έχει τιμολογηθεί για τις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν αρχίσει να μιλούν για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, καθώς οι προοπτικές του πληθωρισμού επιδεινώνονται.

"Η εμπροσθοβαρής αύξηση των επιτοκίων είναι μια λογική επιλογή πολιτικής", δήλωσε ο Kazaks, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Λετονίας, στο Reuters.
"Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στο να συζητήσουμε τόσο τις 50 όσο και τις 75 μονάδες βάσης ως πιθανές κινήσεις.
"Από την τρέχουσα προοπτική, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50", δήλωσε ο Kazaks σε συνέντευξή του στο περιθώριο του Οικονομικού Συμποσίου του Jackson Hole της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης