Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φοβάμαι πολύ» - Ο Τσέχος πρόεδρος κατηγορεί την «Πράσινη τρέλα» για την ενεργειακή κρίση

«Φοβάμαι πολύ» - Ο Τσέχος πρόεδρος κατηγορεί την «Πράσινη τρέλα» για την ενεργειακή κρίση
Ο Miloš Zeman είπε ότι η κύρια αιτία της κρίσης δεν ήταν ο πόλεμος της Ουκρανίας, αλλά ο «πράσινος φανατισμός» που έχει αφήσει τις ευρωπαϊκές χώρες εξαρτημένες από πηγές ενέργειας που δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση

Ο Τσέχος πρόεδρος Miloš Zeman κατηγόρησε την «πράσινη τρέλα» για την ενεργειακή κρίση και προειδοποίησε ότι η κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μόνο θα παρατείνει την αγωνία.
Ο Miloš Zeman είπε ότι η κύρια αιτία της κρίσης δεν ήταν ο πόλεμος της Ουκρανίας, αλλά ο «πράσινος φανατισμός» που έχει αφήσει τις ευρωπαϊκές χώρες εξαρτημένες από πηγές ενέργειας που δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση.
«Είτε λέγεται Πράσινη Συμφωνία είτε οτιδήποτε άλλο, φοβάμαι. Ωστόσο, δεν θα είμαι πια εδώ όταν μάθουμε πού θα μας οδηγήσει η πράσινη τρέλα », είπε ο Miloš Zeman
«Η κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα οδηγήσει στην εμφάνιση πολύ πιο απαιτητικής ηλεκτροκίνησης.
Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μικρή εμβέλεια και υψηλή τιμή», πρόσθεσε.
Τα σχόλια έγιναν εν μέσω διαμάχης στην Τσεχική Δημοκρατία που προκλήθηκε από νέους κυβερνητικούς κανονισμούς που επιβάλλουν σε σχολεία, νοσοκομεία και νοικοκυριά να μειώσουν τη θερμοκρασία τους έως και έξι βαθμούς Κελσίου για εξοικονόμηση ενέργειας.
Οι ιδιοκτήτες γηροκομείων παραπονέθηκαν ότι οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να ζήσουν σε περιβάλλον 20°C.
«Δεν επιτρέπεται στους ηλικιωμένους να περνούν το 100 τοις εκατό του χρόνου τους σε χώρους στους 20°C και κάτω. Είναι επικίνδυνο για τη ζωή να κάνεις μπάνιο αδύναμους ηλικιωμένους σε ένα δωμάτιο που θερμαίνεται μόνο στους 20°C όταν κρυώνουν γρήγορα», δήλωσε η Daniela Lusková, αντιπρόεδρος της Ένωσης Παρόχων Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επέμεινε ότι οι ρυθμίσεις έγιναν σε συνεννόηση με τις Αρχές.
Παρόμοιοι κανόνες έχουν ήδη επιβληθεί στη Γερμανία, όπου οι θερμοστάτες στα δημόσια κτίρια περιορίζονται στους 19 βαθμούς Κελσίου, και στην Ισπανία , όπου στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, τα μη οικιστικά κτίρια μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία όχι χαμηλότερη από 27 °C.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης