Τελευταία Νέα
Πολιτική

FT: Οι υποκλοπές προκαλούν καύσωνα στον Μητσοτάκη - Στις 15.000 οι παρακολουθήσεις το 2021, ούτε 500 το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες)

FT: Οι υποκλοπές προκαλούν καύσωνα στον Μητσοτάκη - Στις 15.000 οι παρακολουθήσεις το 2021, ούτε 500 το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες)
Σύμφωνα με στοιχεία από την ΑΔΑΕ, οι παρακολουθήσεις το 2021 έφτασαν τις 15.000, ενώ το 2004 (χρονιά που η Ελλάδα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες) δεν ξεπέρασαν τις 500
Σχετικά Άρθρα
Τη σκυτάλη από τους New York Times και το Politico έλαβαν σήμερα (25/8/2022) οι Financial Times. Η διεθνούς εμβέλειας εφημερίδας φιλοξενεί στις σελίδες θέμα σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει κλονίσει το Μέγαρο Μαξίμου τον τελευταίο μήνα.
«Οι ελληνικές υποθέσεις υποκλοπών προκαλούν καύσωνα στον Μητσοτάκη» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται ότι «οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι υπό έλεγχο εν μέσω απότομης αύξησης των υποθέσεων παρακολούθησης». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΑΕ που αναφέρονται στο δημοσίευμα, το 2021 εκδόθηκαν 15.000 εντολές για παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων, ενώ το 2004 (χρονιά που η Ελλάδα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και υπήρχαν ανησυχίες ακόμα και για τρομοκρατικό χτύπημα) οι εντολές για παρακολουθήσεις δεν ξεπέρασαν τις 500.

«Οξύ πολιτικό πρόβλημα»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, «γίνεται οξύ πολιτικό πρόβλημα για τον Μητσοτάκη και την τριετή κυβέρνησή του. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προσπαθούν να επιβάλουν αυξημένο έλεγχο στο κοινοβούλιο μέσω μιας συζήτησης και μιας έρευνας που ξεκινά αυτή την εβδομάδα, ελπίζοντας να μειώσουν τη δημοτικότητα του κεντροδεξιού πρωθυπουργού».
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του επικεφαλής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, Γιώργου Παγουλάτου. «Μετά την επιτυχή αντιμετώπιση σειράς εξαιρετικά απαιτητικών κρίσεων -από τη μετανάστευση στην Covid, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην ενεργειακή κρίση- ο [Μητσοτάκης] βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με αυτήν που έχει τη μεγαλύτερη δυναμική για πολιτική αποσταθεροποίηση» επισημαίνει.

Αιχμές για εμπλοκή της Ρωσίας

Σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, πρόσωπο κοντά στον Μητσοτάκη έκανε έμμεση αναφορά στη Ρωσία μετά την στάση της Ελλάδας στην εισβολή στην Ουκρανία. «Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών... με άμεσους και έμμεσους τρόπους», είπε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης