Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένες απώλειες στην Wall Street - Ο Dow Jones -0,47% - Ο S&P 500 στο -0,22%

tags :
Συγκρατημένες απώλειες στην Wall Street - Ο Dow Jones -0,47% - Ο S&P 500 στο -0,22%
Στα κόκκινα και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια, καθώς η νέα άνοδος στις ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας ενίσχυσαν τις ανησυχίες για ύφεση και οδήγησαν το ευρώ σε χαμηλό 20 ετών.
Μέσα σε κλίμα επιφυλακτικότητας και διαδοχικών εναλλαγών προσήμων ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης στην αμερικανική αγορά, καθώς η αβεβαιότητα παραμένει κυρίαρχη μεταξύ των επενδυτικών κύκλων αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας στο ζήτημα της αύξησης των βασικών της επιτοκίων.

«Αυτή η bear market, κατά την άποψή μας, επιφυλάσσει μια τελευταία πράξη» ανέφερε σε ενημερωτικό της σημείωμα η Lisa Shalett της Morgan Stanley Wealth Management.
Όπως ανέφερε η επικεφαλής της παγκόσμιας επενδυτικής επιτροπής, οι επενδυτές υποτιμούν τον πληθωρισμό, τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης και τις προσδοκίες για κέρδη που θα πρέπει να μειωθούν κάποια στιγμή. 
Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξάνεται…
Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση βρέθηκε στο 3,06% , αφού ανέβηκε πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο του 3% τη Δευτέρα για πρώτη φορά μέσα στον Αύγουστο.
Οι αναλυτές στρατηγικής αναμένουν ότι η απόδοση θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell στις 10 π.μ. την Παρασκευή στο συνέδριο του Ουαϊόμινγκ.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτωση -0,47%, στις 32.908 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 και αυτός σε κόκκινο κατά  -0,22% στις 4.188 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε αμετάβλητος στις 12.381 μονάδες.

klisimo_3.JPG

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+2,8%) και Caterpillar (+2,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Procter & Gamble (-2,2%) και Home Depot (-1,8%).
Στα εμπορεύματα, πτώση κατέγραψαν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF να κλείνει στο -6,5%.
Αναφορικά με τις τιμές του πετρελαίου, το brent έκλεισε στο +3,9% στα 100,22 δολ. το βαρέλι  και το αμερικανικό αργό στο +3,70% στα 93,74 δολ. το βαρέλι.

Ήπιες μεταβολές σε ευρωαγορές

Στα κόκκινα και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια , καθώς η νέα άνοδος στις ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας ενίσχυσαν τις ανησυχίες για ύφεση και οδήγησαν το ευρώ σε χαμηλό 20 ετών.
Πιο αναλυτικά:
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 13.185 μονάδες με αρνητικό πρόσημο 0,34%
Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο και αυτός έκλεισε με πτώση 0,70% στις 7.480,68 μονάδες.
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι με πτώση και αυτός κατά 0,26% στις 6.362 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο ο μοναδικός με θετικό πρόσημο 0,91% στις 22.367 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε αρνητικά στις 431,13 μονάδες μειωμένος κατά 0,47%.

ευρώπη_κλείσιμο_1.JPG
Το ευρώ υποχώρησε ξανά σε επίπεδα κάτω από την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο για να σημειώσει χαμηλό 20 ετών.
Λίγο πριν ανοίξουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαπραγματευόταν σε περίπου 0,9915 δολ.
Στα μάκρο, η συνεχιζόμενη πτώση των δεικτών των διαχειριστών προμηθειών (PMI) τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη καθιστά ολοένα και πιο πιθανή την ύφεση το χειμερινό εξάμηνο.
Στα επίπεδα των 50,2 μονάδων, ο δείκτης για τον τομέα των υπηρεσιών, το πιο αξιόπιστο οικονομικό βαρόμετρο για τη ζώνη του ευρώ, είναι λίγο πάνω από τα επίπεδα που συνήθως συνδέονται με ύφεση.
Την ίδια στιγμή, η μεταποίηση βρίσκεται σε κρίσιμο έδαφος, στο 49,7 – αν και υποχώρησε ελάχιστα τον Αύγουστο.

Aπώλειες στις ασιατικές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα 23/8 οι ασιατικές αγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street καθώς αυξάνεται ο φόβος για ύφεση.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -1,19%, ο δείκτης Shanhgai στην Κίνα στο -0,05%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -0,98%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -1,10% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -1,21%.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης