Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων για το θέμα των υποκλοπών

Βουλή: Το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων για το θέμα των υποκλοπών
Την Παρασκευή 26/8 οι πολιτικοί αρχηγοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους με την αντιπολίτευση να θέτει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Τον κοινοβουλευτικό δρόμο παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών με την πολιτική αντιπαράθεση να συνεχίζεται και να επεκτείνεται στο χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη διερεύνησή της.
Την Παρασκευή οι πολιτικοί αρχηγοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους με την αντιπολίτευση να θέτει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον πρωθυπουργό.


Το χρονοδιάγραμμα:

  • Την Τετάρτη 24/8 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, ώστε να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως νέος διοικητής της ΕΥΠ.
  • Θα ακολουθήσει την Παρασκευή 26/8 προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών.
  • Τη Δευτέρα 29/8 θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής -πρόταση με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συντονισμένη η αντιπολίτευση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονίζουν τα πυρά τους απέναντι στην κυβέρνηση, ζητώντας να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εκτός από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει καθώς πρόκειται για επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίον χαρακτηρίζουν «εγκέφαλο» της υπόθεσης, ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, η ειδική εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης