Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Γιατί πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία;

Πυρά Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Γιατί πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία;
Πανηγυρίζουν χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την καταστροφική κυβερνητική πολιτική της περιόδου 2004 – 2009 λέει ο κ.Παπανδρέου
Σχετικά Άρθρα

Πυρά στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ για τους πανηγυρισμούς τους για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως αυτή επιτεύχθηκε χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.
«Πανηγυρίζουν χωρίς έστω ένα ίχνος αυτοκριτικής για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του 2004-2009, που όχι μόνο προκάλεσε τον διπλασιασμό του χρέους, αλλά και εξαπάτησε τόσο την ΕΕ όσο και τον Ελληνικό λαό για το τεράστιο έλλειμμα, καταρρακώνοντας το κύρος της χώρας μας διεθνώς» αναφέρει ο κ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι θα ήταν κατανοητοί οι πανηγυρισμοί εάν είχε βάλει πλάτη ως αξιωματική αντιπολίτευση αντί να επενδύει στο λαϊκισμό.

Θα τους καταλάβαινα

«Θα τους καταλάβαινα, αν η δίψα για εξουσία δεν άφηνε ανολοκλήρωτα δύο μνημόνια για να οδηγηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αχρείαστο, τρίτο μνημόνιο.
Θα τους καταλάβαινα, αν δεν ενορχήστρωνε την πολιτική καταδίωξη ενός λειτουργού -του Ανδρέα Γεωργίου…
Θα τους καταλάβαινα τέλος, αν είχαν διδαχθεί από τα μαθήματα της κρίσης και είχαν αλλάξει συμπεριφορά, δείχνοντας μια άλλη αντίληψη για τη διαχείριση της εξουσίας.
Αν αγωνίζονταν για την διαφάνεια αντί να παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αν υπηρετούσαν την εμβάθυνση των θεσμών λογοδοσίας, ελέγχου αλλά και δημοκρατικής διαβούλευσης σε ό,τι αφορά το βιος, τα χρήματα, τους πόρους του Ελληνικού λαού.
Αν διαχειρίζονταν τα τεράστια ποσά από την ΕΕ για την ανάκαμψη, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης μετάβασης στην πράσινη και ψηφιακή εποχή και με διαφάνεια αντί για αναθέσεις προς ημετέρους» επισημαίνει ο κ.Παπανδρέου.

Εθνική επιταγή

«Βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία χάρη στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και την προσπάθεια όλων όσων έκαναν ένα υπεράνθρωπο αγώνα για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Κόντρα και στην ανεύθυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που διοργάνωνε συγκεντρώσεις αγανακτισμένων στις πλατείες μαζί με τη ΝΔ, που παραλίγο να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, που με τις επιλογές της διακυβέρνησής του μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.
Όχι μόνο δεν μπορεί να πανηγυρίζει η ΝΔ, αλλά ούτε και ο Ελληνικός λαός.
Την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες εθνικές και διεθνείς προκλήσεις, υπάρχει κίνδυνος οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων να χαθούν αν δεν αλλάξει ο πελατειακός και αναχρονιστικός τρόπος διαχείρισης του κράτους, των θεσμών, της οικονομίας και της εξουσίας.
Για αυτό, αποτελεί εθνική επιταγή για αλλαγή παραδείγματος» επισημαίνει ο κ.Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης