Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σοκ και Δέος στην αγορά του LNG – Πολλές Ασιατικές χώρες σταματούν την προμήθεια γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τιμές

Σοκ και Δέος στην αγορά του LNG –  Πολλές Ασιατικές χώρες σταματούν την προμήθεια γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τιμές
Ο δείκτης JKM σκαρφάλωσε σχεδόν στα 60 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο Βρετανικές Θερμικές Μονάδες (BTU), 12 φορές πάνω από το μέση τιμή καλοκαιριού πριν από το 2019
Σχετικά Άρθρα

Οι καλοκαιρινές τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην αγορά spot αυξήθηκαν στην Ασία σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.
Ο δείκτης JKM (Japan Korea Marker, που δείχνει την τιμή των παραδόσεων LNG στην Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας, την Κίνα και την Ταϊβάν) σκαρφάλωσε σχεδόν στα 60 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο Βρετανικές Θερμικές Μονάδες (BTU), που είναι 12 φορές πάνω από το μέση τιμή καλοκαιριού πριν από το 2019.

Δεν έχει νόημα

«Δεν υπάρχει νόημα να χρησιμοποιούμε LNG ακόμη και στην τιμή των 50 δολαρίων ανά 1 εκατομμύριο BTU», δήλωσε στο TASS ο ιδρυτής του Post-Oil Strategy Institute, Noriaki Oba.
«Πιστεύω ότι τόσο υψηλό επίπεδο τιμών δεν είναι σταθερό γιατί ο αριθμός των χωρών που δεν αγοράζουν (ή δεν μπορούν να αγοράσουν) θα αυξηθεί, κυρίως στην Ασία», είπε ο αναλυτής.

Οι εξαγωγές της Αυστραλίας

Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές του LNG στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των ασαφών προοπτικών των εξαγωγών της Αυστραλίας αφού η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) προέτρεψε τις τοπικές εταιρείες παραγωγής και εξαγωγής φυσικού αερίου να ανακατευθύνουν ένα μέρος του LNG από την παγκόσμια αγορά στην εγχώρια προκειμένου να περιοριστεί η ενεργειακή έλλειψη στη χώρα, σημείωσε ο ειδικός.

Και νέα άνοδος…

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τίθενται σε ισχύ οι περιορισμοί στις εξαγωγές στην Αυστραλία.
Επιπλέον, άλλοι παράγοντες θα έχουν επιρροή μέχρι το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών επιστροφής του Freeport LNG [τερματικών εξαγωγών], η κατάσταση με την ηλεκτρική ενέργεια στην Κίνα κ.λπ. », είπε η Noriaki Oba.
Μπορεί να υπάρξει άνοδος των τιμών σε περίπτωση που εισαχθούν περιορισμοί στις εξαγωγές LNG στην Αυστραλία, πρόσθεσε.
Asian Natural Gas Price Jumps to 5-Month High on Russia Supply Fear -  Bloomberg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης