Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σταδιακή μετάβαση από το SWIFT σε πιο ασφαλές σύστημα πληρωμών – Ποια κράτη θα ακολουθήσουν

Ρωσία: Σταδιακή μετάβαση από το SWIFT σε πιο ασφαλές σύστημα πληρωμών – Ποια κράτη  θα ακολουθήσουν
Ρωσικά αντίμετρα στο αποκλεισμό ρωσικών τραπαζών από το σύστημα πληρωμών SWIFT - Το νέο σύστημα αναπτύσσει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

 Η Ρωσία αντιμετωπίζει την ανάγκη για σταδιακή μετάβαση από το σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT σε πιο ασφαλείς μηχανισμούς για τη μεταφορά χρηματοοικονομικών πληροφοριών στο σύστημα πληρωμών προστατευμένων από εξωτερικές παρεμβάσεις, επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Alexander Pankin σε συνέντευξή του στο TASS το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022.
«Προχωρούμε στη σταδιακή μετάβαση από το SWIFT σε μηχανισμούς μεταφοράς χρηματοοικονομικών πληροφοριών προστατευμένων από εξωτερική πίεση (σ.σ. της Δύσης)  και αναπτύσσουμε ενεργά το Σύστημα Μεταφοράς Οικονομικών Μηνυμάτων (SPFS) της Τράπεζας της Ρωσίας.

Θα ακολουθήσουν και άλλοι

Αυτό είναι αναγκαστική επιλογή, αλλά εντελώς φυσιολογική απόφαση σε ένα περιβάλλον όπου οι ρωσικές τράπεζες και οι πελάτες τους αντιμετωπίζουν τακτικά προβλήματα με τις συνήθεις διεθνείς πληρωμές», είπε.
«Ταυτόχρονα, είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο η Ρωσία, αλλά και άλλα κράτη που ασκούν ρεαλιστική πολιτική - και υπάρχουν πολλά – έχουν ενεργό ενδιαφέρον για τν λειτουργία μιας πραγματικά αμερόληπτης και ανεξάρτητης από τις μεταβαλλόμενες διαθέσεις των δυτικών χωρών πλατφόρμας διεθνών πληρωμών», επισήμανε ο Ρωόος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης