Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Η έφοδος του FBI στόχευε έγγραφα που κατείχε ο Trump για να «αθωωθεί» για το Russiagate

Αποκάλυψη: Η έφοδος του FBI στόχευε έγγραφα που κατείχε ο Trump για να «αθωωθεί» για το Russiagate
Η επιδρομή του FBI πιθανολογείται πως ενορχηστρώθηκε από τους Δημοκρατικούς για να μπλοκάρει το ρεύμα Trump στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

«Υλικό που ο Trump προφανώς πίστευε ότι θα τον απαλλάσσει από οποιουσδήποτε ισχυρισμούς για ρωσική συμπαιγνία στις εκλογές του 2016 ή οποιεσδήποτε άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με τις εκλογές στις ΗΠΑ»,
Aναφορά στο Newsweek που επικαλείται αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτει ότι ένας από τους κύριους σκοπούς της επιδρομής του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο στην κατοικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ήταν να βρει έγγραφα που είχε συλλέξει ο Trump και σκόπευε να χρησιμοποιήσει ως απόδειξη για να απαλλαχθεί μια και καλή από την θεωρία συνωμοσίας που έκανε λόγο για εμπλοκή ρωσικών δυνάμεων ώστε να επικρατήσει στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Η έκθεση αναφέρει ότι ο Trump σκόπευε να χρησιμοποιήσει τα έγγραφα ως μέρος της εκστρατείας του για το 2024.
Το άρθρο σημειώνει ότι «τα περιζήτητα έγγραφα αφορούν διάφορα ζητήματα πληροφοριών που ενδιαφέρουν τον πρώην πρόεδρο —συμπεριλαμβανομένου υλικού που προφανώς πίστευε ότι ο Trump θα τον απαλλάσσει από οποιουσδήποτε ισχυρισμούς για ρωσική συμπαιγνία το 2016 ή οποιεσδήποτε άλλες κατηγορίες σχετικά με νοθεία».
Το άρθρο αναφέρει επίσης έναν πρώην αξιωματούχο ο οποίος δηλώνει ότι «ο Trump ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για θέματα που σχετίζονται με τη Ρωσία και τις αδικίες του βαθέος κράτους».
«Νομίζω ότι ένιωσε, και συμφωνώ, ότι αυτά είναι γεγονότα που πρέπει να γνωρίζει ο αμερικανικός λαός», πρόσθεσε ο ανώνυμος πρώην βοηθός.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται καθώς ένας ομοσπονδιακός δικαστής της Φλόριντα έχει προγραμματιστεί να διεξαγάγει ακρόαση σχετικά με το εάν θα αποκαλυφθεί ή όχι η πιθανή ένορκη αιτία για την επιδρομή του FBI που πιθανολογείται να ενορχηστρώθηκε από τους Δημοκρατικούς.
Σχολιάζοντας το εν εξελίξει θέμα, ο γερουσιαστής Paul δήλωσε ότι «το βάρος πέφτει στο FBI για να δικαιολογήσει αυτή την επιδρομή».
Σε μια εμφάνισή του στο Fox News, ο Paul είπε
«Το ίδιο FBI που χρησιμοποίησε ένα ένταλμα ξένων πληροφοριών για να κατασκοπεύσει την εκστρατεία Trump και ερευνούσε για πάνω από δύο χρόνια.
Οπότε νομίζω ότι το βάρος πέφτει πραγματικά στο FBI. Έκαναν λάθος στο παρελθόν.
Έχουν παραβιάσει το νόμο χρησιμοποιώντας τα εντάλματα ξένων πληροφοριών.
Τώρα χρησιμοποίησαν ένα εγχώριο ένταλμα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αποκαλύψουν την αιτιολόγηση για αυτό, γιατί αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης