Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χάος στον Ελαιώνα: Μετανάστες και αλληλέγγυοι επιτέθηκαν με πέτρες στο προσωπικό της δομής

Χάος στον Ελαιώνα: Μετανάστες και αλληλέγγυοι επιτέθηκαν με πέτρες στο προσωπικό της δομής
"Η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε" επιμένει ο κ. Μηταράκης

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης δημοσίευσε δύο βίντεο στα οποία φαίνονται ορισμένοι από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στον Ελαιώνα, να επιτίθενται στο προσωπικό του υπουργείου Μετανάστευσης, μετά την απόφαση για κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας.
"Η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε" επιμένει ο κ. Μηταράκης.
Είχαν προηγηθεί επεισόδια ανάμεσα σε ορισμένους μετανάστες που αντιδρούν στο κλείσιμο της δομής με την βοήθεια ξένων- στην πλειοψηφία τους- αλληλέγγυων, που εμπόδιζαν την είσοδο στον χώρο των υπαλλήλων του υπουργείου, με συνέπεια να κληθούν τα ΜΑΤ.
Ειδικότερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ελαιώνας: Μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε".

Επεισόδια στον Ελαιώνα: Έξι προσαγωγές

Εξάλλου, σε προσαγωγές προχώρησε νωρίτερα η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών του Ελαιώνα.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, περίπου είκοσι άτομα που βρίσκονταν έξω από την δομή από τις 12 χθες το βράδυ, εμπόδισαν στις 7 το πρωί τους εργαζόμενους στο καμπ να εισέλθουν στο χώρο, με αποτέλεσμα η διευθύντρια της δομής να ειδοποιήσει την Αστυνομία.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε έξι προσαγωγές ατόμων, που αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για άτομα οι οποίοι αντιδρούν στην μεταφορά των μεταναστών από την δομή του Ελαιώνα σε αυτή του Σχιστού. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι χθες, με λεωφορεία της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκαν οικειοθελώς στη δομή του Σχιστού, 22 άτομα από τον Ελαιώνα.
Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 και ο Νότης Μηταράκης οι μετανάστες δεν αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους, προσθέτοντας ότι μόνο μια μειοψηφία πέντε - δέκα ανθρώπων διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της δομής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης