Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεβράστηκε σπάνιο καλαμάρι με γιγαντιαίο ράμφος και τρομακτικά μεγάλο μάτι

Ξεβράστηκε σπάνιο καλαμάρι με γιγαντιαίο ράμφος και τρομακτικά μεγάλο μάτι
Το γιγάντιο καλαμάρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά ασπόνδυλα – αν και μερικές φορές το μέγεθός του είναι υπερβολικό

Εντυπωσιακά γιγάντιο είναι το καλαμάρι με το τεράστιο ράμφος και το τρομακτικό μάτι που ξεβράστηκε νεκρό σε παραλία του Κέιπ Τάουν, λίγους μόλις μήνες μετά την εμφάνιση ενός άλλου σε απόσταση έξι μιλίων.
Ο χρήστης του Twitter Tim Dee, ο οποίος βρήκε το θαλάσσιο πλάσμα νεκρό στην παραλία Scarborough, μοιράστηκε φωτογραφίες στο διαδίκτυο οι οποίες δείχνουν το γιγάντιο μάτι του πολύχρωμου καλαμαριού.
«Γιγάντια καλαμάρια ναυάγησαν στην παραλία Scarborough σήμερα το πρωί. Πού είναι ο Μόμπι Ντικ;» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τις φωτογραφίες και το βίντεο του.
Ένας θαλάσσιος βιολόγος ο οποίος βρέθηκε στο σημείο φαίνεται στο βίντεο να απομακρύνει την σάρκα του τεράστιου καλαμαριού για να αποκαλύψει το τρομακτικό του ράμφος το οποίο χρησιμοποιεί για α κόβει το φαγητό του σε μικρά κομμάτια και να τρώει.
Τα μεγαλύτερα μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν καλύτερα το φως, συμπεριλαμβανομένου του βιοφωταυγούς φωτός, το οποίο είναι δύσκολο να βρεθεί στα βάθη του ωκεανού.
Το προηγούμενο καλαμάρι βρέθηκε μόλις λίγα μίλια κάτω από την ακτή και σύμφωνα με την dailymail.co.uk ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση.
Το γιγάντιο καλαμάρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά ασπόνδυλα – αν και μερικές φορές το μέγεθός του είναι υπερβολικό.
kalamari.webp


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης