Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: 10 ακόμη πλοία με σιτηρά ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας

Ουκρανία: 10 ακόμη πλοία με σιτηρά ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας
Ήδη 25 πλοία έχουν αναχωρήσει από τα τρία ουκρανικά λιμάνια μεταφέροντας στο εξωτερικό 630.000 τόνους αγροτικών προϊόντων.
Σχετικά Άρθρα
Άλλα δέκα φορτηγά πλοία με σιτηρά ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της συμφωνίας για εξαγωγή τροφίμων, όπως γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του ο υπουργός Υποδομών της χώρας Alexander Kubrakov.
«Δέκα πλοία φορτώνονται αυτή τη στιγμή και ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από τα λιμάνια της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Πιβντένι», ανέφερε ο Kubrakov στο twitter.
Σημείωσε μάλιστα ότι ήδη 25 πλοία έχουν αναχωρήσει από τα τρία ουκρανικά λιμάνια μεταφέροντας στο εξωτερικό 630.000 τόνους αγροτικών προϊόντων.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres, ο οποίος επισκέφθηκε την Οδησσό την Παρασκευή 19/8, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η πλήρης παγκόσμια πρόσβαση στα ουκρανικά προϊόντα διατροφής και στα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα μετά τη συμφωνία εξαγωγής τροφίμων με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης