Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 3,1% για το brent, στα 96,59 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 3,1% για το brent, στα 96,59 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 2,7%, στα 90,50 δολ. το βαρέλι με την τιμή του να αυξάνεται κατά 2,39 δολάρια εντός της ημέρας.
Με ισχυρή άνοδο που κινήθηκε πέριξ του 3% έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 18/8, με φόντο την αυξημένη κατανάλωση την οποία έδειξαν τα στοιχεία στις ΗΠΑ, ενώ ο γ.γ. του ΟΠΕΚ δηλώνει ότι οι κίνδυνοι για τη ζήτηση παγκοσμίως είναι μάλλον υπερτιμημένοι.
Ειδικότερα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Οκτωβρίου διαπραγματεύεται στα 96,59 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 3,1% ή 2,94 δολαρίων.
Παρομοίως, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παραδόσεως Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 2,7%, στα 90,50 δολ. το βαρέλι με την τιμή του να αυξάνεται κατά 2,39 δολάρια εντός της ημέρας.

Νέο ρεκόρ η τιμή φυσικού αερίου στα €241/kWh

Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του φυσικού αερίου επέκτειναν τα κέρδη τους σε ύψος – ρεκόρ κατά την εκκαθάριση των συναλλαγών, καθώς η κρίση στον ενεργειακό εφοδιασμό συνέχισε να πλήττει την περιοχή, εν μέσω ενδείξεων ότι το καύσιμο καθίσταται πολύ δαπανηρό για βιομηχανική χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τη Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022.
Το συμβόλαιο αναφοράς διαμορφώθηκε κατά 6,7% υψηλότερα στα 241 ευρώ την μεγαβατώρα, πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ στις αρχές Μαρτίου, όταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε σοκ στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης