Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η εγγονή του Mussolini δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές με τα «Αδέλφια της Ιταλίας»

Ιταλία: Η εγγονή του Mussolini δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές με τα «Αδέλφια της Ιταλίας»
Η 48χρονη κόρη του πιανίστα γιου του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, του Ρομάνο, είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους απ’ όλους τους υποψηφίους στις περυσινές δημοτικές εκλογές στην ιταλική πρωτεύουσα

Η Rachele Mussollini, δημοτική σύμβουλος της Ρώμης με τα «Αδέλφια της Ιταλίας» και μία από τις εγγονές του Ντούτσε, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι δεν θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, για να μην φέρει σε δύσκολη θέση το «μεταφασιστικό» κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι.
Η 48χρονη κόρη του πιανίστα γιου του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, του Ρομάνο, είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους απ’ όλους τους υποψηφίους στις περυσινές δημοτικές εκλογές στην ιταλική πρωτεύουσα.
Ωστόσο δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA πως, μολονότι της ζητήθηκε – όχι πάντως από το κόμμα – εκείνη αποφάσισε να μην είναι υποψήφια εξαιτίας του «άβολου» επιθέτου της, το οποίο θα ανάγκαζε τα «Αδέλφια της Ιταλίας» να βρεθούν σε θέση άμυνας την ώρα που η Μελόνι καταδικάζει και πάλι το φασισμό.
«Αν ήμουν υποψήφια, το κόμμα θα έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα δυσκολευόταν», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος, η οποία φέρει το όνομα της συζύγου του Μπενίτο Μουσολίνι.

Η Μελόνι έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον ξένο Τύπο ένα βίντεο στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά, στο οποίο δηλώνει πως η ιταλική δεξιά έχει από καιρό «παραδώσει το φασισμό στην ιστορία», με τους «επαίσχυντους νόμους του εναντίον των εβραίων» και υποστηρίζει πως τα «Αδέλφια της Ιταλίας» έχουν τις ίδιες αξίες με τους Συντηρητικούς της Βρετανίας, τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ και το Λικούντ του Ισραήλ.
Ωστόσο απέρριψε ως άσχετες τις εκκλήσεις από αντιπάλους να απορρίψει τη νεοφασιστική φλόγα από το σύμβολο του κόμματός της.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η 45χρονη Τζόρτζια Μελόνι είναι η επικρατέστερη για να γίνει η πρώτη γυναίκα και η πρώτη «μεταφασίστρια» πρωθυπουργός της Ιταλίας στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης