Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Εξτρεμιστές» και «εχθροί» του κράτους όσοι διαμαρτύρονται για τα επικείμενα blackouts, λέει αξιωματούχος

Γερμανία: «Εξτρεμιστές»  και «εχθροί» του κράτους όσοι διαμαρτύρονται για τα επικείμενα blackouts, λέει αξιωματούχος
Οι αρχές ασφαλείας συνδέουν τις διαμαρτυρίες κατά της πανδημίας με αυτές που θα πραγματοποιηθούν για την ενεργειακή φτώχεια και την άνοδο του κόστους ζωής...
Σχετικά Άρθρα
Κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος έχει κατατάξει ανθρώπους που ενδέχεται να σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν για την ενεργειακή φτώχεια στους  «εχθρούς του κράτους» και τους χαρακτήρισε  «εξτρεμιστές» που θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW), Herbert Reul (του CDU), επισημαίνει ότι οι διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων και κατά του lockdown βρήκαν μια νέα αιτία διαμαρυρίας  – την ενεργειακή κρίση.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NT, ο Reul αποκάλυψε ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούσαν «εξτρεμιστές» και σχεδιάζουν να διεισδύσουν στις διαδηλώσεις και να οργανώσουν βίαιες  ή να σχεδιάζεται μέσω της εφαρμογής Messenger Telegram, την οποία οι γερμανικές αρχές έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν. να απαγορεύσει.

Όπως στην πανδημία

«Μπορείτε ήδη να το καταλάβετε από αυτούς που ήδη διαμαρτύρονται», είπε ο Reul
. «Οι διαδηλωτές δεν μιλούν πλέον για κορωνοϊό ή εμβολιασμό.
Αλλά τώρα χρησιμοποιούν τις ανησυχίες και τους φόβους των ανθρώπων σε άλλους τομείς. (…)

Είναι σχεδόν κάτι σαν νέοι εχθροί του κράτους που εδραιώνονται στη δημόσια σφαίρα».
Παρά την πολύ πραγματική απειλή πιθανών διακοπών ρεύματων, βλάβών  στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και ελλείψων φυσικού αερίου, ο Reul ισχυρίστηκε ότι τέτοια ζητήματα τροφοδοτούσαν «αφηγήσεις θεωριών συνωμοσίας».

… Θεωρίες συνωμοσίας και πάλι!

Ωστόσο, δεν είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι οι Γερμανοί σε όλη τη χώρα πανικοβλήθηκαν και προμηθεύτηκαν σόμπες, καυσόξυλα και ηλεκτρικές θερμάστρες, καθώς η κυβέρνηση τους λέει ότι οι θερμοστάτες θα περιοριστούν στους 19 C στα δημόσια κτίρια και ότι οι αθλητικοί χώροι και οι εκθεσιακοί χώροι θα χρησιμοποιούνται το χειμώνα για να βοηθήσουν ους παγωμένους πολίτες που αδυνατούν να αντέξουν οικονομικά τους εκτοξευόμενους λογαριασμούς ενέργειας.
Όπως αναφέρει το Remix News , το να κατηγορείς τους δεξιούς ως  θεωρητικούς συνωμοσίας για μια κρίση που προκλήθηκε από τις κυρώσεις της Γερμανίας στη Ρωσία και την αυτοκτονική εξάρτηση από την... πράσινη ενέργεια είναι … παρανοϊκό!

Το πολιτικό επιχείρημα

«Ο Reul, όπως και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Nancy Faeser, επιχειρεί να συνδέσει τη δεξιά ιδεολογία και τις διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών του Covid-19 με τυχόν πιθανές διαμαρτυρίες τον χειμώνα».
«Ενώ κάποιοι στη δεξιά, όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), έχουν τονίσει ότι οι κυρώσεις της κυβέρνησης κατά της Ρωσίας είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που οδηγεί στην τρέχουσα ενεργειακή κρίση, δεν κινούνται για την ανατροπή της ούτε την επιδιώνουν
Αντίθετα, τόνισαν την ανάγκη επανεκκίνησης του αγωγού Nord Stream 2, τερματισμού των ενεργειακών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και πίεσης για μια ειρηνική λύση για τον τερματισμό του πολέμου».

Οι πολίτες ανησυχούν

Πράγματι, οι ελλείψεις ενέργειας και η άνοδος του κόστους ζωής είναι ζητήματα που απασχολούν πολύ όλους, ανεξάρτητα από το πού τοποθετούνται στο πολιτικό φάσμα.
Το να ισχυρίζεται κανείς ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν για τη θέρμανση των σπιτιών τους και για να βάλουν φαγητό στο τραπέζι αυτό το χειμώνα είναι όλοι «εχθροί του κράτους» είναι μια απόλυτη αγανάκτηση.

Παιδικό πάρτι γενεθλίων...

Όπως τονίσαμε την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος της Θουριγγίας, Steffen Kramer είπε ότι οι κοινωνικές αναταράξεις εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης θα έκαναν τις διαμαρτυρίες κατά του lockdown να μοιάζουν με «παιδικό πάρτι γενεθλίων».
«Οι μαζικές διαμαρτυρίες και οι ταραχές είναι εξίσου νοητές με συγκεκριμένες πράξεις βίας εναντίον πραγμάτων και ανθρώπων, καθώς και με την κλασική τρομοκρατία για την ανατροπή της», είπε ο Kramer στο ZDF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης