Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaporizhzhia: Δεν έχει τέλος το show των Ουκρανών στο πυρηνικό εργοστάσιο - Ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση ατυχήματος

Zaporizhzhia: Δεν έχει τέλος το show των Ουκρανών στο πυρηνικό εργοστάσιο - Ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση ατυχήματος
Οι Ουκρανοί φόρεσαν πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια «έπεσαν πάνω» σε έναν άνδρα που προσποιήθηκε ότι ήταν θύμα.
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχει τέλος φαίνεται το show που έχουν στήσει οι Ουκρανοί στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhzhia.
Από τη μία οι επιθέσεις που ισχυρίζονται πως δέχονται από τους Ρώσους, από την άλλη οι δηλώσεις υπουργών για το «τέλος του κόσμου» και κλείνει το show με τις ασκήσεις που πραγματοποιούν οι Ουκρανοί για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που θα προκύψουν από τους επανειλημμένους βομβαρδισμούς.

Τι περιλάμβαναν οι ασκήσεις

Στο πλαίσιο των ασκήσεων έκτακτης ανάγκης, οι Ουκρανοί φόρεσαν πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια «έπεσαν πάνω» σε έναν άνδρα που προσποιήθηκε ότι ήταν θύμα.
Αφού η ομάδα πραγματοποίησε μια ακτινογραφία, έβαλαν τον ασθενή σε ένα φορείο, τον κάλυψαν με γυαλιστερό ασημί φιλμ και στη συνέχεια τον έβαλαν σε ασθενοφόρο.
Οι πρώτοι συμμετέχοντες ελέγχθηκαν οι ίδιοι για ακτινοβολία προτού αφαιρεθούν και πετάξουν τον εξοπλισμό τους.

Υπάρχει ανησυχία και για άλλο εργοστάσιο

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Herman Halushchenko δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια του εργοστασίου στο Enerhodar στα νοτιοανατολικά της χώρας.
«Γι' αυτό είμαστε εδώ, γι' αυτό δημιουργήσαμε αυτήν την ομάδα», είπε ο Halushchenko στους δημοσιογράφους.

Και οι δυο χώρες θέλουν την επίσκεψη των επιθεωρητών

Η Ουκρανία και η Ρωσία δήλωσαν ότι θέλουν επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας να επισκεφθούν το εργοστάσιο.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Rafael Grossi, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί μιας αποστολής.
«Πρέπει να δώσουν κάποια τεχνική εκτίμηση για το τι συμβαίνει γιατί απλώς δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι συμβαίνει μέσα», είπε ο Halushchenko.

Ο υπουργός Εσωτερικών προετοιμάζει τους Ουκρανούς

Η Ουκρανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για «όλα τα σενάρια» αναφορικά με τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia, ο οποίος ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό και έχει γίνει κατ’ επανάληψη στόχος βομβαρδισμών, προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Denys Monastyrsky.
Αφού παρακολούθησε τις προαναφερθείσες ασκήσεις για την παροχή των πρώτων βοηθειών στην περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος, ο Ουκρανός υπουργός δήλωσε: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα πιθανά σενάρια», χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία «κράτος-τρομοκράτη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης