Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αντασφάλειες: Λιγότερες εξαγορές και συγχωνεύσεις το 2023, κερδισμένοι οι παραδοσιακοί αντασφαλιστές

Αντασφάλειες: Λιγότερες εξαγορές και συγχωνεύσεις το 2023, κερδισμένοι οι παραδοσιακοί αντασφαλιστές
Για τους παραδοσιακούς αντασφαλιστές διαφαίνονται προοπτικές ανάπτυξης αν ανέβουν τα επιτόκια σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα.
Λιγότερες θα είναι οι διαδικασίες εξαγορών και συγχωνεύσεων το 2023 λόγω του μακροοικονομικού κινδύνου και των αυξημένων καταστροφών στο περιβάλλον που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με νέα μελέτη της Fitch Ratings.
Στο πλαίσιο αυτό ο οίκος αξιολόγησης αναμένει από τους αντασφαλιστές να εκδώσουν νέα τιμολόγια καθορισμού κινδύνων, να θέσουν προτεραιότητες στην διαχείριση των κινδύνων από το να επικεντρωθούν στο να πραγματοποιήσουν νέες συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων εν μέσω προοπτικών νέας ύφεσης, αύξηση του δείκτη πληθωρισμού και μεταβλητότητας στις αγορές κεφαλαίων.
Ακόμα και αν οι αγορές αντασφάλισης γράωψουν υψηλή κερδοφορία από την αύξηση των τιμολογίων, δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον για εξαγορές στο προσεχές διάστημα, εκτιμά η Fitch.

Βγαίνουν από την αγορά οι μαζικές εκδόσεις ILS

Για τους παραδοσιακούς αντασφαλιστές διαφαίνονται προοπτικές ανάπτυξης αν ανέβουν τα επιτόκια σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα μία και η αύξηση στα επιτόκια θα περιορίσει την προσφορά των εναλλακτικών αντασφαλιστικών κεφαλαίων στην αγορά, οι περισσότερες εκδόσεις των οποίων είναι τα insurance-linked securities (ILS).
Η Fitch προσθέτει ότι το παρατεταμένο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική κρίση κάνει τους επενδυτές να αναζητούν καλύτερες αποδόσεις σε άλλες εκτός των αντασφαλειών αγορές κάτι το οποίο είναι καθαρά θετικό για τους παραδοσιακούς αντασφαλιστές.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης