Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Βόρεια Κορέα οι χώρες με τις μεγαλύτερες κυρώσεις από τη Δύση - Ενώνουν τις δυνάμεις τους Putin - Kim

Ρωσία και Βόρεια Κορέα οι χώρες με τις μεγαλύτερες κυρώσεις από τη Δύση - Ενώνουν τις δυνάμεις τους Putin - Kim

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε πρόθυμη να στείλει 100.000 «εθελοντές» στρατιώτες για να βοηθήσει τον Putin να επικρατήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία

Αμοιβαία μηνύματα που υπόσχονται βαθύτερες σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας έχουν ανταλλάξει, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα των δύο χωρών, οι ηγέτες Vladimir Putin και Kim Jong Un.

Και αυτά την ώρα που οι δύο χώρες βρίσκονται υπό βαριές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.
Η συνεργασία ήρθε με τη μορφή ανταλλαγής επίσημων διπλωματικών διακοινώσεων στις οποίες ο Putin ευχήθηκε στον Kim «καλή υγεία και επιτυχία» - και εξέφρασε την επιθυμία για στενότερη συνεργασία, σε μια κομβική στιγμή για τη Μόσχα.

Kim: Υποστήριξη και αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών

Η Kim, απάντησε τονίζοντας την ιδιαίτερη φιλία που έχει οδηγήσει σε «στρατηγική και τακτική συνεργασία, η υποστήριξη και η αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών έχουν θέσει σε ένα νέο υψηλό επίπεδο το κοινό μέτωπο εν μέσω στρατιωτικής απειλής και αυθαίρετων πρακτικών».
Χωρίς αμφιβολία, η αναφορά του Kim στις «εχθρικές δυνάμεις» έχει στο μυαλό του την Ουάσιγκτον στην κορυφή της λίστας.
Ξεκινώντας τον Μάρτιο, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνέχισε να εντείνεται μετά την εισβολή που διέταξε ο Putin στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία έγινε η «η χώρα με τις περισσότερες κυρώσεις στον κόσμο» - ξεπερνώντας ακόμη και το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ, παρόμοια με την κυβέρνηση της Κίνας, έχει εκδώσει δηλώσεις υπερασπίζοντας ενεργά την ικανότητα της Ρωσίας να ανταποκρίνεται στρατιωτικά σε απειλές για τα συμφέροντα εθνικής της ασφάλειας.

Οι εθελοντές της Βόρειας Κορέας

Η Ρωσία - η οποία εμβαθύνει τους δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν (με το οποίο η Δύση θέλει να έρθει ξανά πιο κοντά) - προειδοποιεί ότι εάν χαρακτηριστεί ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας θα σημάνει τον πλήρη τερματισμό των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.
Όσον αφορά ειδικότερα τους δεσμούς με τη ΛΔΚ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα υπήρξαν ευρέως διαδεδομένες αναφορές για μια εξαιρετικά ασυνήθιστη προσφορά: ότι η Βόρεια Κορέα δήλωσε πρόθυμη να στείλει 100.000 «εθελοντές» στρατιώτες για να βοηθήσει τον Putin να επικρατήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ενώ το Κρεμλίνο έχει προφανώς αρνηθεί την προσφορά δεδομένης της τεράστιας υλικοτεχνικής πρόκλησης που θα παρουσίαζε μια τέτοια τεράστια ξένη δύναμη, έγινε ευρέως αντιληπτή ως συμβολική της εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης