Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Michael Burry του μεγάλου σορταρίσματος... μηδένισε τις θέσεις του στη Wall Street

Ο Michael Burry του μεγάλου σορταρίσματος... μηδένισε τις θέσεις του στη Wall Street
Tο hedge fund αποχώρησε από θέσεις, όπως η Alphabet, η μητρική του Facebook Meta Platforms, η Bristol-Myers, και επίσης ρευστοποίησε την Apple με αξία περίπου 36 εκατ. δολαρίων

Ο Michael Burry, ο γνωστός για το μεγάλο στοίχημα κατά της αγοράς ακινήτων των ΗΠΑ, ή αλλιώς το "Big Short", μηδένισε όλες τις θέσεις του στη Wall Street, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στους επενδυτές που τον ακολουθούν.
Αφού χαρακτήρισε την τελευταία κατάρρευση του χρηματιστηρίου ως «ανόητη» και ισχυρίστηκε ότι η οικονομία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ένα φρικιαστικό κραχ, ο Michael Burry αποσύρθηκε.
Ο Michael Burry - ο οποίος διαχειρίζεται το μικρό hedge fund Scion Capital - ρευστοποίησε το σύνολο του χαρτοφυλακίου του, το οποίο από τις 31 Μαρτίου είχε αξία λίγο πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια (συμπεριλαμβανομένων 35 εκατομμυρίων δολαρίων στην AAPL).
Αντ' αυτού διατηρούσε μόνο μία μετοχή.
Τον ιδιωτικό φορέα εκμετάλλευσης φυλακών GEO Group, στον οποίο είχε επενδύσει σημαντικά ποσά, αλλά στα τέλη του 2021 μείωσε τη συμμετοχή σε μόλις 3,3 εκατ. δολάρια ή 501.000 μετοχές.
Και όπως στο παρακάτω διάγραμμα, αυτή ήταν η μόνη μετοχή που διατήρησε μέχρι το τέλος του δευτέρου τριμήνου.

Ερωτηματικό τι κατέχει

Μεταξύ άλλων, το hedge fund αποχώρησε από θέσεις, όπως η Alphabet, η μητρική του Facebook Meta Platforms, η Bristol-Myers, και επίσης ρευστοποίησε την Apple με αξία περίπου 36 εκατ. δολαρίων.
Σίγουρα, η ανακοίνωση της Scion, η οποία απαιτείται για όλους τους διαχειριστές χρημάτων που επιβλέπουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές των ΗΠΑ, δείχνει μόνο τις συμμετοχές σε μετοχές που διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια της χώρας.
Δεν αποκαλύπτει τίτλους που δεν διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ ή θέσεις short.
Τέτοιες καταθέσεις είναι επίσης ιστορικές, παρέχοντας ένα στιγμιότυπο των διαθεσίμων ενός αμοιβαίου κεφαλαίου στο τέλος ενός τριμήνου που έληξε πριν από 45 ημέρες και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες επενδύσεις.
Δεν είναι σαφές πότε κατά το δεύτερο τρίμηνο ο Burry ρευστοποίησε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό του.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η ιστορία του Burry έγινε ταινία το 2008 υπό τον τίτλο "The Big Short", με τον manager να ενσαρκώνει ο Christian Bale.
1-2BOo9wnkb3AsbgLT80HyLA.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης